• Nema predloga

Banca Intesa potpisala Deklaraciju o poštovanju Principa osnaživanja žena

Banca Intesa potpisala je Deklaraciju o poštovanju Principa osnaživanja žena na konferenciji „Principi osnaživanja žena: Ravnopravnost znači uspešno poslovanje – srpske kompanije kao lideri”, održanoj danas u beogradskom hotelu Continental u organizaciji Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.

Deklaraciju koja izražava podršku za unapređenje ravnopravnosti između žena i muškaraca kako bi se, između ostalog, poboljšala konkurentnost preduzeća, podstaklo kreiranje ekonomskih i društvenih uslova koji pružaju mogućnosti ženama i muškarcima, kao i pomogao održivi razvoj zemlje, potpisla je u ime Banca Intesa predsednik Izvršnog odbora Draginja Đurić.

„Potpisivanjem Deklaracije o poštovanju Principa osnaživanja žena u isto vreme se daje pozitivan primer drugim organizacijama i institucijama, ali i formalizuju načela kojima se mi, u Banca Intesa, već uveliko rukovodimo, čemu ide u prilog činjenica da žene čine 70 odsto ukupnog broja zaposlenih i 64 odsto menadžmenta Banca Intesa. Uvažavanje principa rodne ravnopravnosti je od izuzetnog značaja za našu zajednicu u celosti - za razvoj socijalne inkluzije, ali i stvaranje održivog društva,” izjavila je Draginja Đurić.

Cilj konferencije bio je afirmacija Principa osnaživanja žena kao skupa sedam smernica korporativnom sektoru o načinu osnaživanja žena na radnom mestu, tržištu i u zajednici, kako bi se oformila mreža preduzeća koji će preuzeti vodeću ulogu u promovisanju i demonstriranju posvećenost rodnoj ravnopravnosti u poslovanju.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, Ujedinjenih nacija, Međunarodne organizacije rada, javnih institucija i korporativnog sektora, a okupljenima se obratio i predsednik Republike Srbije Boris Tadić.

Chat