• Nema predloga

Zahvalnica Društva konzervatora Srbije za Banca Intesa

Društvo konzervatora Srbije dodelilo je Banca Intesa Zahvalnicu za širenje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa Srbije realizacijom projekta Mesto koje volim, na svečanosti povodom obeležavanja Dana zaštite spomenika kulture. U obrazloženju priznanja izražena je zahvalnost prema Banca Intesa jer je uspela da oživi instituciju mecenstva u Srbiji i promovisala pravo čoveka na njegovo kulturno nasleđe.

Projekat društvene odgovornosti Mesto koje volim Banka je pokrenula sredinom 2011. godine uz podršku Ministarstva kulture i u saradnji sa neprofitnom organizacijom Evropa Nostra Srbija i Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture. U okviru projekta, koji ima za cilj podizanje svesti javnosti o bogatstvu kulturno-istorijske baštine naše zemlje i značaju njenog očuvanja, Banca Intesa će tokom 2012. godine iz sopstvenih sredstava sprovesti radove restauracije i rekonstrukcije na tri lokacije koje su osvojile najveći broj glasova građana - Obeležju Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu u Beogradu, Beogradskoj kapiji na Petrovaradinu i Gradskim bedemima u Novom Pazaru.

Društvo konzervatora Srbije osnovano je 1972. godine u Novom Pazaru, a nagrade i priznanja za izuzetna ostvarenja na zaštiti, čuvanju, naučnoj obradi, prezentovanju i popularizaciji kulturnih dobara dodeljuje od 1977. godine.

Chat