• Nema predloga

Banca Intesa uvećala kapital

Grupacija Intesa Sanpaolo uvećala je kapital Banca Intesa Beograd za dodatnih 130 miliona evra. Svež kapital dodatno će ojačati poziciju Banca Intesa kao najkapitalizovanije banke na domaćem tržištu sa adekvatnošću kapitala znatno iznad propisanog nivoa, čime će se osnažiti potencijal za dalji rast i pružanje aktivne podrške privredi i građanima.

„Nesumnjivo da dokapitalizacija Banca Intesa predstavlja vrlo važnu vest, ne samo za bankarski sistem zemlje, već i za celokupnu privredu. Naša matična Grupacija Intesa Sanpaolo još jednom je potvrdila svoju dugoročnu posvećenost tržištu Srbije i svoju stratešku opredeljenost da dalje razvija poslovanje u našoj zemlji“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Povećanjem kapitala Banca Intesa će stvoriti dodatne osnove za nastavak rasta kreditne aktivnosti, što će svakako uticati na ublažavanje negativnih efekata svetske finansijske krize na domaću privredu.

„Smatramo da je u ovom trenutku izuzetno važno da celokupan bankarski sektor pruži punu podršku svim privrednim akterima i državi kako bi se zajednički utvrdila strategija koja će najuspešnije odgovoriti postojećim izazovima. Mi kao vodeća banka na tržištu ovim potvrđujemo svoju spremnost da prihvatimo aktivnu ulogu u tom procesu. U fokusu naših poslovnih aktivnosti i dalje će biti razvoj poslovanja i sa građanima i sa privredom“, dodala je Draginja Đurić.

Chat