• Nema predloga

Banca Intesa dobila priznanje magazina the Banker

Banca Intesa je dobila četvrtu godinu za redom prestižnu nagradu za banku godine u Srbiji koju dodeljuje renomirani finansijski časopis The Banker. Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini, Intesa Sanpaolo je dobila i priznanja za banku godine u Italiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Poslujući u kompleksnom makroekonomskom ambijentu, nastojali smo da svojom poslovnom politikom odgovorimo na izazove okruženja, a ispravnost naše strategije potvrđuju rezultati koje smo zabeležili ove godine“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je na sinoćnoj svečanosti u Londonu primila priznanje u ime banke. „Ovo priznanje je potvrda da smo zahvaljujući prudencijalnoj politici upravljanja rizicima uspeli da sačuvamo stabilnost i dodatno ojačamo svoje tržišno vođstvo u svim segmentima poslovanja“, dodala je Draginja Đurić.

Prema rečima organizatora, 2011. je bila jedna od najtežih godina koje će mnoge banke ikada osetiti, obeležena komešanjima na dužničkim tržištima evro zone, zabrinutošću u vezi sa američkim privrednim rastom i strahovima vezanim za bankarski sistem Kine. Uprkos svim otežavajućim okolnostima, velika većina banaka koje su se takmičile za The Banker nagrade uspela je mnogo više nego samo da preživi. One su još jednom pokazale sposobnost da inoviraju i kreiraju nove proizvode kako bi pomogle svojim klijentima i privredama zemalja u kojima posluju.

Chat