• Nema predloga

„Empowernet“ - sinergija finansijskog i civilnog sektora

Potpisivanjem memoranduma o saradnji Banca Intesa Beograd i evropske mreže nevladinih organizacija Euclid Network, u Srbiji je po prvi put, po ugledu na mnoge zemlje zapadne Evrope, na platformi „Empowernet“ozvaničena saradnja, između finansijskog i neprofitnog sektora. Na koktelu koji je tom prilikom organizovan za predstavnike nevladinih organizacija istaknuto je da je cilj saradnje jačanje sinergije i povezanosti srpskog civilnog sektora sa ovim sektorom u zemljama EU, edukacija i ispitivaje novih pravaca razvoja civilnog društva u procesu evrointegracija, ali i finansijska održivost zasnovana na međusobnoj saradnji i razmeni iskustva.

U prvoj fazi saradnje ekspertski tim sastavljen od predstavnika Banca Intesa i Euclid Network će u narednih šest meseci obići organizacije civilnog društva u svim većim gradovima Srbije kako bi se upoznali sa potrebama i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Nakon detaljne analize situacije inicijatori projekta će na osnovu dobijenih podataka razviti strategiju modela finansijske održivosti za neprofitni sektor.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)