• Nema predloga

Intesa Sanpaolo grupacija uvećava kapital za pet milijardi evra

U cilju podrške biznis planu u narednom periodu i jačanja tržišne pozicije, Intesa Sanpaolo grupacija će povećati kapital za pet milijardi evra i time učvrstiti poziciju jedne od najbolje kapitalizovanih bankarskih grupacija koje posluju u Evro zoni. Banka je u potpunosti spremna da odgovori na sve eventualne izazove, izjavio je u Milanu predstavljajući trogodišnji Biznis plan Korado Pasera, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo Grupacije.

Poslednjih godina, rukovodstvo Banke se fokusiralo na proces spajanja dve bankarske grupacije Banke Inteza i Sanpaolo IMI, koje danas pod imenom Intesa Sanpaolo Grupa posluju u 40 zemalja širom sveta, kao i na prevazilaženju posledica svetske krize. Tokom krize, Grupacija ni u jednom trenutku nije zaustavila ulaganja, i u proteklih nekoliko godina, investirala je čak četiri milijarde evra.

- Ta dva izazova su iza nas i sada mozemo da se usredsredimo na strategiju održivog rasta. Imamo mogućnosti da ostvarimo dobar ogranski rast, a razmišljamo i o novim akvizicijama – najavio je Pasera.

Chat