• Nema predloga

Banca Intesa proglašena za banku godine u Srbiji

Prestižni finansijski magazin »The Banker« deo čuvene izdavačke kuće "Financial Times Group“, je uzimajući u obzir relevantne pokazatelje uspešnosti, a pre svega ostvarene finansijske rezultate proglasio Banca Intesa za banku godine u Srbiji. Ovo prestižno priznanje za najuspešniju banku je na svečanoj dodeli u Londonu uručeno Draginji Đurić, predsedniku Izvršnog odbora Banca Intesa.

Prestižni  finansijski magazin »The Banker« deo čuvene izdavačke kuće »Financial Times Group“, je uzimajući u obzir relevantne pokazatelje uspešnosti, a pre svega ostvarene finansijske rezultate proglasio Banca Intesa za banku godine u Srbiji. Ovo prestižno priznanje za najuspešniju banku je na svečanoj dodeli u Londonu uručeno Draginji Đurić, predsedniku Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Drago nam je što smo kao vodeća banka u Srbiji i na internacionalnom nivou dobili nagradu za odlične rezultate. Ovo priznanje predstavlja potvrdu našeg dinamičnog razvoja i poslovnog uspeha tokom prethodne godine, koji se ogledao u visokim stopama rasta zabeleženim u svim segmentima poslovanja, snažnom rastu bilansne sume i zauzimanjem liderske tržišne pozicije u uslovima zaoštrene konkurencije.“, rekla je ovim povodom Draginja Đurić.

Titulu «Banka godine» magazin „The Banker“ dodeljuje svake godine za različite regione, zemlje i kategorije, a prilikom selekcije, izbor najuspešnijih je osim kvantitativnim kriterijumima, kao što su rast bilansne aktive ili profitabilnost, rukovođen i stepenom razvoja savremenih tehnologija i infrastrukture, kao i razvojem strategija orijentisanih ka budućnosti i njihovom praktičnom  primenom.

Banca Intesa je tokom  prvih devet meseci 2008. godine uprkos brojnim izazovima koje je postavila rastuća konkurencija, restriktivna monetarna politika i kriza na globalnom finansijskom tržištu uspela da učvrsti lidersku poziciju i ostvari odlične rezultate u svim segmentima poslovanja. Sa neto bilansnom sumom od 3 milijarde evra, ukupnim kreditima privredi i stanovništvu koji dostižu iznos od 2 milijarde evra i depozitima od 1,8 milijardi evra, Banca Intesa predvodi listu najvećih banaka u zemlji.

Sa ukupnim plasmanima privrednim subjektima koji iznose 1,5 milijardi evra, Banca Intesa je jedan od najvećih kreditora privrede Srbije. Tokom prvih devet meseci 2008. godine Banka je ostvarila dinamičan rast plasmana privredi u iznosu od 564 miliona evra što je za 62% više u poređenju sa krajem 2007. godine. Ukupni depoziti pravnim licima su  krajem septembra  dostigli iznos od 926 miliona što je 9% više u odnosu na kraj 2007. Kada je reč o poslovanju sa stanovništvom, Banca Intesa je i po obimu štednje među vodećima na domaćem tržištu sa ukupnim ulozima u visini od 916 miliona evra i tržišnim učešćem od gotovo 15%. U odnosu na kraj 2007. godine, depoziti su do kraja trećeg kvartala tekuće godine povećani za više od 140 miliona evra, odnosno 15 %. Plasmani stanovništu takođe su ostvarili snažan rast od 29%  da bi dostigli iznos od 634 miliona evra.

Chat