• Nema predloga

Podsticaj poljoprivrednom sektoru

Banca Intesa Beograd i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor koji podrazumeva kreditiranje preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u iznosu od 33 miliona evra. Kreditiranje je zasnivano na novom instrumentu finansiranja koji podrazumeva skladištenje žitarica kao pokriće za odobravanje kredita. U nameri da olakšaju pristup sredstvima koja su neophodna za finansiranje poljoprivredne proizvodnje i da promovišu korišćenje robnih zapisa u Srbiji, Banca Intesa Beograd i EBRD su zaključile ugovor kojim EBRD preuzima deo rizika u iznosu do 10 miliona evra za plasmane koje Banca Intesa odobrava preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom

“EBRD je veoma posvećena podržavanju razvoja finansiranja na bazi poljoprivrednih proizvoda i drago nam je što ćemo pomoći u daljem sprovođenju programa robnih zapisa u Srbiji kako bismo pomogli lokalnim kompanijama iz poljoprivrednog sektora”, rekao je Piter Brajd, zamenik direktora za poljoprivredne poslove u EBRD.

„Imajući u vidu sve veće interesovanje za poljoprivrednim kreditima, ali i činjenicu da je zdrav i razvijen poljoprivredni sektor ključ uspešnog oporavka i razvoja celokupne privrede Banca Intesa rado učestvuje u svim projketima koji podstiču razvoj agrarnog sektora. Očekujemo da saradnja sa EBRD i uvođenje novog proizvoda koji će olakšati kreditiranje na osnovu realne proizvodnje rezultira pozitivnim rastom aktivnosti u ovom delu našeg poslovanja“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa privredom Banca Intesa Beograd.

Chat