• Nema predloga

Pošaljite čestitku prijateljstva

Banca Intesa je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Naša Srbija drugu godinu za redom podržala projekat „Pošaljite čestitku prijateljstva“. Tim povodom, u poslovnim prostorijama Banca Intesa organizovana je promocija ove dobrotvorne akcije, na kojoj su prisutnim zvanicama predstavljeni pobednici konkursa likovnih radova za ediciju božićnih i novogodišnjih čestitki. Najlepše radove, po mišljenju žirija, dali su učenici iz Dimitrovgrada, Sokobanje i Pirota koje je Banca Intesa, kao generalni pokrovitelj akcije, nagradila otvaranjem računa dečije Bambino štednje sa početnim ulozima od po 5.000 dinara.

Najtalentovanijim mališanima nagrade su uručile Tatjana Tadić, supruga predsednika Srbije, koja je pokrovitelj više dobrotvornih projekata „ Naše Srbije“ i Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa. Događaju su prisustvovali ambasador Kipra Haralambos Hadžisavas, konzulka u ambasadi Izraela Sigal Šej, i brojni prijatelji i dobrotvori Banca Intesa i „ Naše Srbije“.

Humanitarna akcija „Pošaljite čestitku prijateljstva“ organizuje se petu godinu zaredom a njen osnovni cilj je prikupljanje sredstava za podršku nerazvijenim opštinama Srbije kako bi deca i u tim oblastima imala podjednake uslove za bezbrižno odrastanje. Zahvaljujući rezultatima u protekle četiri godine, 180 škola i izdvojenih odeljenja u nerazvijenim područjima Srbije opremljena su parkovima za decu. Na taj način je omogućeno da mnoge škole prvi put dobiju ljuljaške, klackalice, penjalice i klupice, kao uređen prostor za igru najmlađih, kakav imaju i deca u gradskim sredinama.

Chat