• Nema predloga

Plastika je oživela

Konkurs za dizajn vizuelnog rešenja pet platnih kartica iz Banca Intesa MasterCard portfolia, koji je imao za cilj afirmaciju mladih dizajnera, završen je svečanim proglašenjem pobednika u Supermarket concept store-u.

Po glasovima publike najbolju kolekciju kreirao je mladi dizajner Branko Bobić, koji je nagrađen putem na DMY međunarodni festival dizajna u Berlinu i novčanim iznosom od 2.000 evra na platnoj kartici Banca Intesa. Drugo mesto i put na DMY međunarodni festival dizajna u Berlinu i novčani iznos od 500 evra na platnoj kartici Banca Intesa osvojio je Marko Gole, dok je treća nagrada – trust grafička tabla i 500 evra na platnoj kartici Banca Intesa pripala Milošu Ćosoviću.

Mladi umetnici od 18 do 30 godina starosti imali su priliku da od 29. januara do 19. marta 2010. godine pokažu svoju kreativnost i pronađu način da „ožive plastiku“. Na sajtu http://www.oziviplastiku.rs/ registrovalo se više od 1.000 kreativaca, a svoje radove dostavilo je 500 mladih dizajera.

Pet finalih kolekcija izabrane su od strane stručnog žirija u sastavu:Igor Oršolić, predsednik žirija i art direktor TV B92, Manuel Alexe, potpredsednik kompanije MasterCard za tržišta visokog razvoja, Dejan Tešić, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom Banca Intesa i Maja Kolar, direktor Sektora za marketing i komunikacije Banca Intesa. Radovi finalista su od 29. marta izloženi u galeriji na web sajtu http://www.oziviplastiku.rs/, gde su svi zainteresovani građani mogli da glasaju za svog favorita.

Chat