• Nema predloga

Blic i Banca Intesa dodelili nagradu najboljem preduzetniku u 2007. godini

Dnevni list “Blic” i Banca Intesa su dodeljujući po prvi put nagradu „Blic preduzetnik 2007“ na svečanoj cerominiji kojoj su prisustvovali brojni gosti iz privrednog i javnog života, kao i predstavnici medija, ozvaničili završetak akcije za izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2007. godinu iz sektora malih i srednjih preduzeća.

01. februar 2008.
Pobedniku Srđanu Pavloviću uručen ček od 30.000 evra

Dnevni list “Blic” i Banca Intesa su dodeljujući po prvi put nagradu „Blic preduzetnik 2007“ na svečanoj cerominiji kojoj su prisustvovali brojni gosti iz privrednog i javnog života, kao i predstavnici medija, ozvaničili završetak akcije za izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2007. godinu iz sektora malih i srednjih preduzeća. Za najboljeg preduzetnika u 2007. godini je odlukom stručnog žirija izabran Srđan Pavlović, vlasnik preduzeća „Obuća Pavle“ iz Bele Palanke koje se bavi proizvodnjom dečje obuće i zapošljava 105 radnika. Pobednički trofej „Blic preduzetnik 2007“ je  Pavloviću dodelio Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Republike Srbije, dok su  Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik lista Blic i  Silvio Pedrazzi, potpredsednik Izvršnog odbora Banca Intesa nagrađenom uručili ček u vrednosti od 30.000 evra. Nagrada je namenjena unapređenju poslovanja, a najbolji preduzetnik je prema unapred utvrđenim kriterijumima izabran u konkurenciji od 96.000 malih i srednjih preduzeća.

„Veoma sam srećan što sam izabran za najboljeg preduzetnika i što sam se našao u društvu najboljih. Za mene je ovo priznanje dodatna motivacija da još bolje i uspešnije radim. Želja mi je da ova nagrada postane tradicionalna. Nagradu od 30.000 evra  ću uložiti u izgradnju nove hale za proizvodnju obuće od 1000 kvadrata, gde ćemo zaposliti još 55 radnika. „ rekao je Srđan Pavlović, nagrađeni preduzetnik.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je nakon uručivanje nagrade izjavio da je ova akcija dokaz da se Srbija oporavlja i da u njoj ima kvalitetnih preduzetnika, kao i da će za tri do pet godina Srbija imati snažan sektor malih i srednjih preduzeća. „Niko nije mogao da pretpostavi da će najbolji preduzetnik biti iz Bele Palanke, niti da upošljava više od 100 ljudi, kao i da se bavi proizvodnjom dečje obuće. Ali kao što vidimo, to je moguće i zato sam ponosan što sam uručio prvu nagradu najboljem preduzetniku u našoj zemlji. To dokazuje da ovo nije nameštena nagrada, već rezultat sveobuhvatne analize 200.000 preduzetnika koji upošljavaju skoro 300.000 ljudi, a koji se svakog dana bore na tržištu i nemaju nikakvu privilegiju, ali ulažu svoje znanje, trud i veruju u uspeh“, rekao je Đelić.

Pozdravljajući preduzetnike, Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Blic predstavljajući inicijativu za izbor preduzetnika godine, je izjavio: „Novine su svakog dana, pa tako i "Blic", pune izveštaja o  velikim biznismenima, ali i onim popularno nazvanim kontroverznim. Najkraće rečeno - novine su pune tajkuna. Većina njih prvi kapital stekla je u smutnim vremenima na sumnjiv način. O hiljadama ljudi koji imaju ideje, znanje, istrajnost i posebno hrabrost da se upuste u neravnopravnu borbu sa ovim prvima, skoro niko ne piše. Značaj malih i srednjih preduzeća za razvoj Srbije, uveren sam, veći je od doprinosa velikih kompanija. Ovom akcijom, koja će sigurno trajati, želimo da ispravimo tu grešku”.
 „ Kao predstavnik Banca Intesa želeo bih da se zahvalim rukovodstvu dnevnog lista Blic što nam je ukazalo poverenje da budemo partneri u ovoj akciji i omogućilo nam da i na ovaj način demonstriramo naše strateško opredeljenje i usmerenost na sektor malih i srednjih preduzeća. Dodeljivanjem novčane nagrade u iznosu od 30.000 evra, ovo priznanje dobija više od simboličkog značaja, jer tim novcem treba da omogućimo pobedniku da dodatno unapredi svoje poslovanje. Iako je propozicijama ovog takmičenja predviđena nagrada samo za jednog, najboljeg preduzetnika, odlučili smo da  za deset kompanija koje su ušle u najuži izbor obezbedimo utešne nagrade, omogućujući im da koriste kredite Banca Intesa pod uslovima značajno povoljnijim od tržišnih”, rekao je Silvio Pedrazzi, potpredsednik IO Banca Intesa.  
Vesna Perić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i predsednica žirija izjavila je prilikom dodele nagrade: „Čast mi je da vas pozdravim u ime članova Komisije za dodelu Blic nagrade za preduzetnika godine. Poziv Blica da predsedavam Komisijom sam prihvatila sa zadovoljstvom, jer je ova sjajna akcija, osmišljena da privuče pažnju javnosti na značaj preduzetništva i u skladu sa misijom SIEPE, a to je javno promovisanje vrednosti i neophodnosti izvoza, konkurentnosti i inovativnosti domaćih preduzeća.

Nagrada je dodeljena na osnovu odluke stručnog žirija u čijem radu su učestvovali: Vesna Perić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), predsednik žirija, Dejan Trifunović, sekretar Udruženja za mala preduzeća Privredne komore Srbije, Silivio Pedrazzi, potpredsednig IO Banke Inteza, Vladimir Ilić, državni sekretar za zapošljavanje, Snežana Filipović, menadžer za edukaciju i trening Agencije za mala i srednja preduzeća, Mijat Lakićević, glavni i odgovorni urednik “Ekonomist magazine” i Miloš Zlatić, urednik dnevnog lista “Blic”.

Stručni žiri se pri izboru rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, postignutim tokom prethodne poslovne godine, kao i dodatnim kriterijumima: izvoznim rezultatima u 2007. godini i izvoznim potencijalom, brojem zaposlenih i novozaposlenih u 2007. godini, asortimanom novoplasiranih prozvoda, uvođenjenjem tehnoloških inovacija, pokazanoj orijentaciji ka zaštiti okoline i ostvarenom doprinosu za razvoj lokalne zajednice. Razmotrena su poslovanja  vlasnika i menadžera blizu 96.000 preduzeća, a prednost, su po odluci žirija, imala preduzeća i preduzetnici čiju poslovnu aktivnost i poslovnu politiku odlikuje prozvodnja i stvaranje novog.

Chat