• Nema predloga

U poseti „Školi prijateljstva“

U okviru „Škole prijateljstva“ koja se od 15. jula do 06. avgusta održala na Tari pod okriljem humanitarne organizacije „Naša Srbija“ i Banca Intesa kao generalnog pokrovitelja 05. avgusta obeležen je Dan Španije, ovogodišnje zemlje - prijatelja ove humanitarne radionice. Svečanosti su pored domaćina ambasadora Španije Injigo de Palasio Espanja prisustvovali Boris Tadić, predsednik Srbije, Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa, ambasadori Kine Vei Djinhua i Kipra Homer Mavromatis, koji su se prethodnih godina uključili u realizaciju „Škole prijateljstva" i predstavnici vaterpolo reprezentacije Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je srećan što „Škola prijateljstva" postoji deset godina i što iz godine u godinu dobija nove pristalice i prijatelje.

- Sve nas je obradovao uspeh naših vaterpolista i oni su pokazali koliko se upornošću, radom i odricanjem može postići. Neka vam oni budu uzori jer neko od vas će sutra biti šampion ili predsednik zemlje. Ne mogu svi biti šampioni, ali svako od vas ko nešto napravi u životu uradio je to ne samo za sebe, nego za celu zemlju - rekao je predsednik Boris Tadić.

“Prepoznajući značaj razvoja univerzalnih vrednosti kao što su uzajamno poštovanje, uvažavanje različitosti, ljubav i razumevanje kod najmlađih naraštaja Banca Intesa se rado priključila projektima koji za cilj imaju pomoć deci koja ne žive u uslovima standardne porodice.

Na ovaj način nastojimo da kroz učenje, igru i rad, deci prenesemo sistem vrednosti koji počiva na principima dobra i smatramo da samo tako možemo biti sigurni da će budućnost i napredak našeg društva biti u sigurnim rukama“, izjavila je Draginja Đurić, predsednica IO Banca Intesa.

Obeležavanje Dana Španije ujedno je označilo i završetak rada ovogodišnje “Škole prijateljstva”, u kojoj je ove godine učesvovalo 400 dece, najviše iz srpskih enklava na Kosovu, i iz Republike Srpske.

Chat