• Nema predloga

Banca Intesa ponudila posebne uslove za deviznu štednju oročenu do kraja godine

Štednja na sigurnoj strani

Banca Intesa od danas nudi stimulativne uslove za deviznu štednju oročenu do kraja godine, sa kamatnim stopama od 5,5 odsto. Uz to, sve štediše koje oroče uloge od 3.000 evra pa naviše, dobijaju na poklon American Express Green kreditnu karticu sa besplatnom članarinom u prvoj godini korišćenja i Europ Assistance karticu putnog zdravstvenog osiguranja, koje je potrebno prilikom pribavljanja viza i putovanja. Za štednju u evrima oročenu na 12 ili više meseci, kamatne stope se kreću do 6,5 odsto.

Na osnovu novih zakonskih odredbi kojima se kamata isplaćena ili pripisana štednji do 31.12.2009. godine oslobođa oporezivanja na prihod od kapitala, Banka je u interesu klijenata prilagodila rokove oročenja i u ponudu uvela stimulativne kamatne stope i za kraća oročenja do kraja tekuće godine.

Shvatajući nepredvidivost okolnosti u kojima živimo, Banca Intesa svojim štedišama daje mogućnost da pre isteka oročenja podignu celokupan iznos po kamatnoj stopi koja važi za sredstva po viđenju, ili da podignu do 20 odsto uloga bez smanjenja ugovorene kamatne stope i plaćanja naknade za prevremeno razročenje.

„Snažna i stabilna pozicija naše matične grupacije Intesa Sanpaolo, koja je četvrta banka u evrozoni po visini tržišne kapitalizacije i među deset najvećih banaka u svetu, kao i vodeća pozicija Banca Intesa Beograd na srpskom tržištu, omogućavaju nam da svojim klijentima pružimo svu pouzdanost koju od banke očekuju“, kaže Dejan Tešić, član IO Banca Intesa i dodaje da je uprkos pogoršanim uslovima poslovanja, u prvom kvartalu 2009.godine primetan rast poverenja klijenata i povratak nivoa depozita na nivo pre početka krize.

Ukupna štednja građana u Banca Intesa iznosi 777 miliona evra, od čega devizna štednja čini 94 odsto ili 729 miliona evra. Sa tržišnim udelom u visni od 13,9 odsto, i obimom ukupnih depozita od 874 miliona evra, Banca Intesa je vodeća banka po depozitnom potencijalu u Srbiji.

Chat