• Nema predloga

EIB i Intesa Leasing Beograd dogovorili zajam od 40 miliona evra za oporavak malih i srednjih preduzeća iz Srbije pogođenih pandemijom Covid-19

Dok kriza izazvana virusom Covid-19 nastavlja da ugrožava globalnu ekonomiju, Evropska investiciona banka i Intesa Leasing Beograd potpisale su zajam od 40 miliona evra za sprska mala i srednja preduzeća (MSP), kao i preduzeća sa srednjom tržišnom kapitalizacijom.

Dok kriza izazvana virusom Covid-19 nastavlja da ugrožava globalnu ekonomiju, Evropska investiciona banka i Intesa Leasing Beograd potpisale su zajam od 40 miliona evra za sprska mala i srednja preduzeća (MSP), kao i preduzeća sa srednjom tržišnom kapitalizacijom. Ova sredstva omogućiće Intesa Leasing Beograd da putem lizinga finansira domaće kompanije pod fleksibilnijim i povoljnijim uslovima, u okviru EIB-ovih specijalnih finansijskih mera za borbu protiv Covid-19 usvojenih u maju ove godine. Ovaj dogovor pomoći će očuvanju poslova, oporavku i razvoju privatnog sektora u Srbiji.

Darko Popović, Predsednik Upravnog odbora Intesa Leasing u Srbiji, izjavio je: “Zadovoljstvo nam je što danas potpisujemo četvrtu po redu kreditnu liniju sa Evropskom Investicionom Bankom (EIB), našim dugogodišnjim partnerom, sa kojim smo do sada plasirali kredite u ukupnom iznosu od 30 miliona evra. Aktuelne okolnosti uzrokovane virusom COVID-19, najviše su pogodile mala i srednja preduzeća koja su sa jedne strane najranjivija, ali sa druge strane i najvažniji nosilac oporavka srpske ekonomije u periodu nakon pandemije. Intesa Leasing će kroz novu kreditnu liniju potpisanu sa EIB-om ponuditi ovom segmentu privrede povoljne izvore finansiranja kako bi doprineli njegovom osnaživanju i omogućili mu kontinuirano poslovanje.”

Chat