• Nema predloga

EBRD i Banca Intesa potpisale kreditnu liniju vrednu 20 miliona evra

Kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisan sa Banca Intesa u iznosu do 20 miliona evra pomoći će preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa.

Kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisan sa Banca Intesa u iznosu do 20 miliona evra pomoći će preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa. Sredstva EBRD-a su namenjena za održavanje likvidnosti kompanija, malih preduzeća i opština koja se suočavaju sa smanjenjem poslovanja i prometa zbog širenja virusa.

Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa, izjavila je: „Obezbeđivanjem nove kreditne linije u iznosu od 20 miliona evra, nastavljamo saradnju sa EBRD, našim dugogodišnjim partnerom u pružanju podrške privredi. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo biti u prilici da kroz ovu kreditnu liniju pomognemo privrednim društvima da lakše prevaziđu negativne posledice koje je na njihovo poslovanje ostavila pandemija koronavirusa, i na taj način doprinesmo ekonomskom oporavku celokupne privrede. Banca Intesa je kao pouzdan partner građanima i privredi u Srbiji do sada stavila na raspolaganje preko 288 miliona evra kroz ugovore o kreditnim linijama sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.“

Chat