• Nema predloga

Otvorena izložba remek-dela rimskog vajarstva ROMA AETERNA u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada

Izložba remek-dela rimskog vajarstva ROMA AETERNA (Večni Rim) otvorena je zvanično 30. juna u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, na događaju priređenom za predstavnike medija.

Izložba remek-dela rimskog vajarstva ROMA AETERNA (Večni Rim) otvorena je zvanično 30. juna u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, na događaju priređenom za predstavnike medija. Izložbu su otvorili Nj. e. Karlo Lo Kašo, ambasador Republike Italije; Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja Republike Srbije; Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Msc Vesna Iković, direktorka Muzeja grada Novog Sada; Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa; Đorđo Markeđani, predsednik DDOR osiguranja. Ovaj događaj je značajan za Novi Sad koji 2021. godine postaje Evropska prestonica kulture.

Izložba ROMA AETERNA otvorena je za posetioce od 1. jula do 11. septembra 2020. u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada (Dunavska 29), a dela dolaze iz Fondacije Dino i Ernesta Santareli, koja je nastala sa ciljem da podstiče istraživanje i širenje znanja iz istorije umetnosti i istorije Rima u Italiji i inostranstvu.

Chat