• Nema predloga

Banca Intesa nagradila najbolje, najinovativnije i najmlađe farmere

U okviru projekta Intesa Farmer 2019, Banca Intesa je nagradila najuspešnije poljoprivredne proizvođače u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

U okviru projekta Intesa Farmer 2019, Banca Intesa je nagradila najuspešnije poljoprivredne proizvođače u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Branislav Petrov iz Jaše Tomić, opština Sečanj, pobednik je u kategoriji Intesa farmer godine, zahvaljujući izuzetnim godišnjim rezultatima u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji gazdinstva koje je registrovano od 2004. Branislav Petrov je dobio novčanu nagradu od 1.200.000 dinara.

Za nagradu Intesa mladi farmer bilo je potrebno da farmer bude do 40 godina starosti, da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava koje postiže odlične godišnje rezultate. Najbolji u ovoj kategoriji je Nikola Todorov iz sela Dobrica, opština Alibunar, koji je osvojio novčanu nagradu od 600.000 dinara. Gazdinstvo od 163 hektara registrovano je 2013, a obrađuje ga već šesta generacija koja se bavi ratarstvom.

Intesa Farmer inovator 2019. je Silard Jene iz Subotice, koji je osvojio novčanu nagradu od 600.000 dinara. Porodica Jenei ima registrovano gazdinstvo od 2005, bave se svinjogojstvom, a porodična farma danas je među pet najmodernijih u Srbiji. Kompjuterskom tehnologijom očitava se zdravstveno stanje svake pojedinačne životinje, njena potreba za hranom kao i ostvaren dnevni prirast.

Stručni žiri koji je odlučivao o pobednicima činili su Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa; Milan Prostran, agroekonomski analitičar; Goran Đaković, glavni urednik magazina Agrobiznis; Marko Kesić, direktor Odeljenja za prodaju registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa i Vojislav Živanović, menadžer u Sektoru za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Chat