• Nema predloga

30 italijanskih kompanija danas i sutra u Beogradu

U Beogradu je danas otpočela dvodnevna poslovna misija delegacije od 30 italijanskih kompanija iz sektora malih i srednjih preduzeća: reč je o poslovnoj misiji koju organizuje i koordinira nacionalna italijanska asocijacija industrijalaca Confindustria, u saradnji sa svojim predstavništvom u Srbiji Konfindustrija Srbija, a uz podršku Banca Intesa. Delegaciju predvodi potpredsednica grupacije za MSP italijanske Konfindustrije, Čincija La Rosa.

Poslovnom skupu koji je danas održan obratili su se potpredsednik Konfindustrije Srbija Romano Rosi, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa Gabriele Pače, Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, kao i Jasmina Štambuk, direktorka Uprave za Slobodne zone pri Ministarstvu finansija.

Ovaj dvodnevni poslovni skup, u okviru kojeg će biti organizovano čak 150 b2b sastanaka između italijanskih i srpskih kompanija, jeste ujedno i prilika da se novim potencijalnim italijanskim investitorima predstave mogućnosti za poslovanje i ulaganje u Srbiji, ali i kreiranje proizvodnih i trgovinskih partnerstava između italijanskih i srpskih kompanija.

Chat