• Nema predloga

Pokrenuta inicijativa „EU za Srbiju – finansiranje MSP" usmerena na nove zajmove za srpske firme, u vrednosti od 180 miliona evra

Evropski investicioni fond (EIF) potvrdio je izbor pet lokalnih banaka (Raiffeisen, UniCredit, Banca Intesa, ProCredit i Komercijalna banka), koje će realizovati garancijsku šemu „EU za Srbiju – finansiranje MSP".

Evropski investicioni fond (EIF) potvrdio je izbor pet lokalnih banaka (Raiffeisen, UniCredit, Banca Intesa, ProCredit i Komercijalna banka), koje će realizovati garancijsku šemu „EU za Srbiju – finansiranje MSP". Potpisivanju sporazuma između predstavnika banaka i EIF-a u Beogradu, prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Nj.E. Sem Fabrici.

EIF će obezbediti direktnu garanciju koja će omogućiti odabranim komercijalnim bankama da pod povoljnijim uslovima podrže oko 1.250 malih i srednjih preduzeća. Bolji uslovi odnose se na niže kamatne stope, manja sredstva obezbeđenja, duže rokove dospeća ili kombinaciju ovih elemenata. U naredne tri godine, Evropska unija će sa doprinosom od 20 miliona evra aktivirati i do 180 miliona evra u vidu povoljnih zajmova.

Chat