• Nema predloga

EBRD potpisala sa Banca Intesa i Intesa Leasing ugovore o tri kreditne linije

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sa Banca Intesa i Intesa Leasing ugovore o tri kreditne linije u ukupnoj vrednosti od 60 miliona evra koje su namenjene finansiranju građana i realne ekonomije.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sa Banca Intesa i Intesa Leasing ugovore o tri kreditne linije u ukupnoj vrednosti od 60 miliona evra koje su namenjene finansiranju građana i realne ekonomije.

Sredstva iz kreditne linije od 30 miliona evra Banca Intesa će plasirati građanima u vidu povoljnih stambenih kredita, dok je linija od 5 miliona evra predviđena za nastavak realizacije programa podrške razvoja ženskog preduzetništva „Žene u biznisu“, u okviru kojeg banka odobrava kredite za finansiranje obrtnih sredstava i investicija malim i srednjim preduzećima kojima upravljaju žene. Za finansiranje nabavke komercijalnih vozila, opreme i investicionih nekretnina malih i srednjih preduzeća namenjena je kreditna linija od 25 miliona evra čija će sredstva plasirati Intesa Leasing.

Ne uključujući najnovije kreditne linije, Banca Intesa i Intesa Leasing su kroz dosadašnju saradnju sa EBRD privredi i građanima Srbije pružile podršku u ukupnom iznosu od gotovo 160 miliona evra.

U okviru linije za stambeno kreditiranje, Banca Intesa odobrava plasmane osigurane kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sa rokom otplate do 15 godina i godišnjom kamatnom stopom od 2,52 odsto (EKS 3,29 odsto), kao i kredite sa periodom otplate od 15 do 30 godina i kamatnom stopom od 2,58 odsto (EKS 3,12 odsto) na godišnjem nivou.

Kredite u okviru programa „Žene u biznisu“ Banca Intesa odobrava sa godišnjom fiksnom kamatnom stopom od 5,5 odsto (EKS 6,84 odsto) u maksimalnom iznosu do 500.000 evra. Krediti za obrtna sredstva imaju maksimalnu ročnost do 36 meseci uz grejs period do 6 meseci koji je uračunat u period otplate, dok pozajmice za investicije imaju rok otplate od 37 do 60 meseci i grejs period do 12 meseci koji je uključen u period na koji se kredit odobrava. Za kredite sa rokom otplate do 36 meseci i investicione kredite do iznosa od 25.000 evra nisu potrebna obezbeđenja u vidu hipoteke.

Chat