• Nema predloga

Moj izbor 2015 za Banca Intesa

Banca Intesa nagrađena je treći put po redu priznanjem za društenu odgovornost „Moj izbor“ koje dodeljuje neprofitno udruženje građana „Moja Srbija“, uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda. Banca Intesa je ovaj put osvojila nagradu u kategoriji razvoj lokalne zajednice, nakon priznanja za ulaganje u humanitarne projekte i priznanja za sprovedene aktivnosti namenjene očuvanju kulturne baštine.

Stručna komisija sаstаvljenа od predstаvnikа uglednih domаćih orgаnizаcijа i institucijа, uručila je Banci priznanje za doprinos razvoju lokalne zajednice koji je tokom 2015. godine uključio 3.400 sati volonterskih aktivnosti realizovanih u okviru šireg programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“, kao i finansijsku podršku zdravstvenim, socijalnim i obrazovnim ustanovama, ali i neprofitnim i humanitarnim organizacijama u iznosu od oko 23 miliona dinara.

„Kao vodeća banka na tržištu Srbije, svesni smo da imamo dodatnu odgovornost da se sa posebnom pažnjom staramo o potrebama društva. Ovo priznanje, koje ima posebnu težinu jer dolazi od udruženja građana, je potvrda stalnih zalaganja Banke da aktivno učestvuje u životu zajednice i pomogne rešavanju njenih problema.“, izjavila je Rajka Šinik Vulić, direktor Odeljenja za PR i društveno odgovorno poslovanje Banca Intesa.

Tokom 2015. godine, Banka je u okviru programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“ sprovela više aktivnosti među kojima se izdvajaju uređenje domova za stare u četiri grada u Srbiji, priprema blizu 1.000 novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja i mališane sa smetnjama u razvoju, kao i učešće u volonterskoj akciji „Naš Beograd 2015“.

Chat