• Nema predloga

Banca Intesa i Intesa Sanpaolo podržale forum „Beogradski investicioni dani“

Banca Intesa i njena matična grupacija, Intesa Sanpaolo, podržale su investicioni forum „Beogradski investicioni dani“ kao generalni pokrovitelj događaja. Ova jedinstvena platforma za privrednu saradnju koji zajednički organizuju grad Beograd, Privredna komora Beograda i Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) ima za cilj da predstavi ekonomski i investicioni potencijal Beograda i Srbije i poveže poslovnu i finansijsku zajednicu.

Prvi godišnji ciklus foruma, koji se održava u Beogradu 21. i 22. septembra, okupio je predstavnike diplomatskog kora, ministarstava, investitora, međunarodnih finansijskih institucija, kao i banaka, fondova i stranih i domaćih kompanija. Događaju su prisustvovali i predstavnici privrednih komora, gradova, regija i klastera jugoistočne, centralne i zapadne Evrope, Rusije, zemalja Kaspijskog basena, Kine i Bliskog istoka.

U okviru događaja prisutnima su se danas obratili Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je govorila u sklopu plenarne sesije pod nazivom „Srbija i novi talas investicija“, kao i Rikardo Duto (Riccardo Dutto), direktor za globalne infrastrukturne i građevinske projekte Intesa Sanpaolo, koji je učestvovao u panelu „Završna faza privatizacije u Srbiji“.

Forum „Beogradski investicioni dani“ takođe će se predstaviti investicioni potencijal glavnog grada i lokalnih samouprava, inovacije i poslovne šanse malih i srednjih preduzeća, kao i iskustva i planove investitora u postojećem poslovnom ambijentu.

Chat