• Nema predloga

Izabrani Intesa Farmeri za 2015. godinu

Banca Intesa proglasila je pobednike trećeg godišnjeg konkursa Intesa Farmer, izbora za najbolje poljoprivredne proizvođače u kategorijama povrtarstvo, ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo. Prema odluci stručnog žirija za pobednike konkursa Intesa Farmer 2015 izabrani su Zoran Šašaroga iz mesta Jaša Tomić u kategoriji Intesa Ratar, Predrag Vidić iz Gospođinaca u kategoriji Intesa Povrtar, Sergej Vujačić iz Vrbasa u kategoriji Intesa Voćar i Kornel Vojčena iz mesta Novo Orahovo u kategoriji Intesa Stočar.

Banca Intesa je najbolje učesnike konkursa nagradila putovanjem na svetsku izložbu EXPO Milano 2015 posvećenu inovacijama i održivoj proizvodnji hrane, kao i vaučerima u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu stočne hrane i repromaterijala.

„Nezapamćene poplave koje su Srbiju pogodile prethodne godine i nanele joj štetu od koje se sektor agrara još uvek oporavlja smenila je velika suša koja će dovesti do pada poljoprivredne proizvodnje u 2015. I u ovakvim okolnostima Banca Intesa je nastojala da bude stabilan oslonac poljoprivrednicima, o čemu svedoče njeni poslovni rezultati, ali i uspeh pobednika konkursa. Posebno mi je zadovoljstvo što smo kao članica grupe Intesa Sanpaolo, zvaničnog globalnog partnera svetske izložbe EXPO Milano 2015, u prilici da ih upoznamo sa najnaprednijim svetskim tehnologijama i održivim praksama u proizvodnji hrane i tako im na još jedan način pomognemo da unaprede poslovanje sopstvenih gazdinstava.“ izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Na treći po redu Intesa Farmer konkurs prijavio se 301 poljoprivredni proizvođač, a komisija je izabrala pobednike na osnovu godišnjih rezultata koje su ostvarili kroz poljoprivrednu proizvodnju, uključenosti članova porodice u proizvodni proces, posedovanja skladištenog prostora, primene modernih tehnologija, ali i urednosti u izmirivanju finansijskih obaveza.

Chat