• Nema predloga

Kompanija Intesa Leasing i KfW potpisale novi ugovor o kreditnoj liniji

Kompanija Intesa Leasing i Nemačka razvojna banka KfW potpisale su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnoj vrednosti od 15 miliona evra za podršku ulaganjima lokalnih preduzeća u projekte u oblasti unapređenja energetske efikasnosti i razvoja ruralnih sredina.

Deo sredstava u iznosu od 5 miliona evra, namenjen je lizing finansiranju inicijativa za unapređenje energetske efikasnosti i ulaganjima u obnovljive izvore energije mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) i lokalnih samouprava, koje će, po uspešnom završetku projekta, imati i mogućnost da ostvare pravo na bespovratna sredstava u vrednosti od 10 odsto od iznosa kredita.

Preostalih 10 miliona evra biće usmereno na jačanje konkurentnosti ruralnih sredina kroz implementaciju projekata MMSP, kao i registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

„Zadovoljstvo mi je što partnerstvo sa Nemačkom razvojnom bankom KfW nastavljamo da gradimo obezbeđujući našim klijentima pristup dodatnom izvoru finansiranja za ulaganja u projekte u oblasti održivog i ruralnog razvoja po još povoljnijim uslovima. Kao vodeća lizing kuća na domaćem tržištu, svesni smo odgovornosti i značaja podrške kroz koju ih možemo podstaći da budu još efikasniji na putu unapređenja i dekarbonizacije svog poslovanja. KfW kreditna linija, namenjena je upravo aktivnostima usmerenim na smanjenje ugljeničnog otiska, te nas u u ovim nastojanjima potpunosti podržava, a usklađena je i sa strateškim usmerenjem bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, u čijem sastavu poslujemo, a koja duboko u svojim poslovnim planovima ima integrisan cilj ostvarenja neto nulte emisije do 2050. godine,“ izjavio je Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora kompanije Intesa Leasing.

Chat