• Nema predloga

Nova sredstva za finansiranje preduzeća u Srbiji

EBRD, EU i Intesa Leasing obezbedili nova sredstva za finansiranje preduzeća u Srbiji

EBRD, EU i Intesa Leasing obezbedili nova sredstva za finansiranje preduzeća u Srbiji

Mala i srednja preduzeća (MSP) u Srbiji imaće pristup dodatnom izvoru finansiranja Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske unije (EU) preko kompanije Intesa Leasing.


Sredstava u iznosu od 5 miliona evra, koja će Intesa Leasing pozajmljivati iz nove kreditne linije,  omogućiće srpskim preduzećima da ulažu u unapređenje svojih radnih standarda i procesa, što će ih učiniti konkurentnijim na lokalnim tržištima i tržištima Evropske unije. Cilj je da se mala i srednja preduzeća ohrabre da investiraju u unapređenje tri ključne oblasti: zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti i kvaliteta proizvoda. 


„Veoma mi je drago da smo nastavili uspešnu saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), posebno u okolnostima nakon pandemije COVID-19, koja je bila posebno izazovna za mala i srednja preduzeća. Zahvaljujući novoj kreditnoj liniji ponudićemo povoljne uslove finansiranja malim i srednjim preduzećima koja su naši klijenti i omogućiti im da unaprede poslovne standarde kako bismo doprineli povećanju njihove konkurentnosti na lokalnom tržištu i tržištu Evropske unije, negujući angažovanje koje imaju u oblastima zaštite životne sredine, zdravlja i kvaliteta proizvoda,“ naveo je Darko Popović, predsednik Upravnog odbora kompanije Intesa Leasing i predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa. 

Chat