• Nema predloga

Banca Intesa podržala održavanje izložbe u čast fudbalskih velikana Paola Rosija i Siniše Mihajlovića

Banca Intesa podržala je održavanje izložbe U SEĆANJE NA: Paolo/Siniša, koja je sinoć, u prisustvu predstavnika diplomatskog kora, državnih institucija, medija, proslavljenih sportista, kao i familije i prijatelja dva fudbalska velikana - Paola Rosija i Siniše Mihajlovića, svečano otvorena u Muzeju primenjene umetnosti.

Prilikom otvaranja izložbe, mnogobrojnoj publici obratili su se Biljana Jotić, direktorka MPU; Maja Gojković, potpredsednica vlade RS i ministarka kulture, Nj. E. Luka Gori, Ambasador Italije u Beogardu, Federika Kapeleti (supruga Paola Rosija), Dražen Mihajlović (brat Siniše Mihajlovića), Roberto Ćinkota, direktor Italijanskog instiruta za kulturu, Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, Nataša Marjanović, član Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija i Marko Skembri, direktor izložbe, koji je nakon otvaranja prisutne vodio kroz postavku.

Organizatori izložbe su WORD CAMP INTERNATIONAL i PAOLO ROSSI FOUNDATION u partnerstvu sa FIFA, FIFA Muzejem i ANTENA PLUS i pod prokroviteljstvom Italijanske ambasade u Beogradu i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Realizaciju izložbe omogućili su Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija.

Vrata Muzeja primenjene umetnosti biće otvorena do 3.avgusta za sve poštovaoce sporta i ostale građane koji izložbu posvećenu Rosiju i Mihajloviću, kultnim ličnostima fudbala i životnog stila, mogu pogledati uz besplatan ulaz.

Chat