• Nema predloga

Intesa Sanpaolo Grupa preko Banca Intesa obezbedila finansiranje za Farmina Pet Foods d.o.o

Beograd, 27. 7. 2022 - Intesa Sanpaolo Grupa je preko Banca Intesa Beograd, članice njene Divizije internacionalnih banka, kao i lidera na tržištu Srbije, obezbedila finansiranje u vrednosti od preko 11 miliona evra za Farmina Pet Foods d.o.o. Inđija, deo Farmina Pet Food Holdinga.  Na ovaj način kompanija Farmina Pet Foods osigurala je podršku za finansiranje svojih dugoročnih investicionih potreba.

Farmina Pet Food Holding, osnovan 1965. godine, specijalizovan je za proizvodnju visokokvalitetne hrane za pse i mačke već duže od 50 godina. Uz to kompanija aktivno sarađuje sa lokalnim institucijama širom Evrope kako bi, kroz svoj Program podrške zdravlju ljubimaca, kupcima obezbedila i savetodavne usluge.

Zahvaljujući stalno rastućoj tražnji za visokokvalitetnom hranom za ljubimce u celom svetu, finansiranje koje je obezbedila Intesa Sanpaolo omogućiće Pet Food grupaciji da konsoliduje poziciju na međunarodnom tržištu tako što će povećati postojeće proizvodne kapacitete i dodatno diversifikovati ponudu dodavanjem novih proizvodnih linija.

Osim toga, dalje proširenje i unapređenje postrojenja otvoriće mogućnost za zapošljavanje lokalnih radnika i tehničara, čime će se ukupna investicija u iznosu od više od 12 miliona evra kvalifikovati za pristup podsticajnom programu Vlade Srbije namenjenom ulaganju u inicijative za koje se očekuje da će imati pozitivan uticaj na društveno i ekonomsko okruženje.

„Kao jedna od vodećih banaka na tržištu Evrope, Intesa Sanpaolo ima misiju da kontinuirano i s sve većim fokusom podržava klijente u ostvarenju strateških ciljeva. To se posebno odnosi na kompanije koje žele da prošire svoje poslovanje na međunarodno tržište oslanjajući se na lokalne ekonomije i doprinose koje im pruža.“, rekao je Serđo Mađoni, direktor za poslovanje sa privredom u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupe.

Chat