• Nema predloga

Intesa Sanpaolo uključena u CPLI indeks

Intesa Sanpaolo, matična bankarska grupacija Banca Intesa, dobila je priznanje organizacije Carbon Disclosure Project (CDP), grupe od 655 institucionalnih investitora koji upravljaju sredstvima u vrednosti od 78.000 milijardi dolara, za posvećenost koju je pokazala u pravcu smanjenja emisija koje utiču na promenu klime i ublažavanja rizika koji nastaju kao posledica klimatskih promena.

Zahvaljujući postignutim rezultatima, Intesa Sanpaolo je uključena u CDP indeks učinka - Carbon Performance Leadership Index (CPLI). U okviru FTSE Global Equity Index Series (Global 500), CPLI selektuje kompanije koje su pokazale efikasni strateški pristup pitanju smanjenja emisije u odgovorima na upitnik CDP.

„Uključivanje Intesa Sanpaolo u CDP indeks učinka je važno priznanje za inicijative koje smo preduzeli u prethodnih nekoliko godina sa ciljem smanjenja emisija. Veoma smo ponosni što smo prepoznati kao jedna od najaktivnih kompanija na svetu na ovom polju i sa istom posvećenošću ćemo nastaviti da radimo na tom planu”, izjavio je Enriko Kukiani (Enrico Cucchiani), generalni direktor Intesa Sanpaolo.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)