• Nema predloga

30 miliona evra lokalnim samoupravama

KfW Entwicklungsbank, nemačka razvojna banka, u ime Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke, potpisala je sa Banca Intesa ugovore o trećoj kreditnoj liniji za finansiranje opštinske infrastrukture u iznosu od 30 miliona evra. Sredstva iz ove linije namenjena su razvojnim projektima lokalnih samouprava i poboljšanju životnog standarda stanovništva investicijama u javnu infrastrukturu.

Ugovor o kreditnoj liniji ispred KfW Grupe potpisali su Jirgen Velšof (Jürgen Welschof), direktor Kancelarije KfW-a u Beogradu, i Ester Gravenkoter (Esther Gravenkötter), viši projekt menadžer za finansijski sektor, dok su u ime Banca Intesa svoj potpis ostavili Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora, i Marko Kapelini (Marco Capellini), zamenik predsednika Izvršnog odbora. Ceremoniji zaključenja ugovora prisustvovao je i Kristof Ajhen (Chrisoph Eichen), Prvi sekretar Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Ukupan iznos sredstava KfW-a investiranih u opštinsku infrastrukturu u Srbiji, uključujući i ovu liniju, iznosi 100 miliona evra, od čega će 90 miliona biti realizovano preko Banca Intesa.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)