• Nema predloga

Intesa Sanpaolo: rezultati i projekcije divizije međunarodnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupe

Divizija međunarodnih banaka članica (ISBD) grupe Intesa Sanpaolo, koju predvodi Marko Elio Rotinji (Marco Elio Rottigni), predstavila je rezultate ostvarene u 2022. godini i razvojne prilike predviđene Poslovnim planom za 2022-2025.

Intesa Sanpaolo, tržišni lider u Italiji i jedna od vodećih banaka u Evropi, ima rasprostranjeno međunarodno prisustvo na tri kontinenta. Banke članice Divizije, koje igraju primarnu ulogu na svojim tržištima, imaju mrežu od preko 900 ekspozitura i uslužuju oko 7 miliona klijenata.Tokom poslednje tri godine, Divizija je ostvarila rast ukupne aktive od 7% godišnje u proseku, koja je u 2022. činila 14% neto prihoda Grupe.

 „Veoma smo zadovoljni rezultatima ostvarenim u 2022. i generalno tokom prethodne tri godine: postigli smo ih radeći u složenom globalnom ekonomskom i geopolitičkom okruženju, što je dovelo do redefinisanja međunarodnih proizvodnih i logističkih lanaca“, rekao je Marko Elio Rotinji, direktor Divizije međunarodnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupe. „Evromediteranski region će imati sve značajniju ulogu u globalnim pomorskim vezama puteve, a zemlje u kojima poslujemo preko naših banaka članica su one u kojima se očekuje najviši privredni rast u regionu. Uz doprinos rastu, podržaćemoi internacionalizaciju italijanskih kompanija, fokusirajući se na prepoznatljive veštine naše Grupe, sinergiju Divizije i programe oporavka i otpornosti. Posebno, fokusiraćemo se na finansiranje održivog razvoja u lancima snabdevanja agrobiznisa – strateškog sektora u zemljama u kojima poslujemo – i to u oblastima proizvodnje, trgovine i transporta. Posebno priznanje sleduje našim zaposlenima, koji su doprineli postizanju ovih značajnih rezultata, i koji su prava dodata vrednost za našu Diviziju, i generalno za našu celu Grupu“.

Chat