• Nema predloga

Banca Intesa učesnica „S.A.V.E. ambassadors“ programa namenjenog srednjoškolcima iz osam evropskih zemalja

Banca Intesa podržala je S.A.V.E. ambassadors, internacionalni program namenjen učenicima srednjih škola, uzrasta od 16 do 18 godina, koji se u organizaciji FLITIN - Međunarodne mreže za finansijsku pismenost Intesa Sanpaolo grupe sprovodi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Egiptu, Mađarskoj, Moldaviji, Rumuniji i Srbiji. U pitanju je prvi projekat Intesa Sanpaolo grupe koji se zajednički realizuje u zemljama banaka članica koje su zainteresovane da srednjoškolce aktivno uključe u razvoj pristupa koji će doprineti ostvarenju ciljeva ekonomske i ekološke održivosti.

Takmičenje u kom je na lokalnom nivou učestvovalo preko 120 srednjoškolaca, Banca Intesa sprovela je u saradnji sa organizacijom Junior Achivement Serbia.

Nakon pažljivog razmatranja projekata čak 19 prijavljenih timova iz ukupno 11 škola i 10 gradova, odlukom lokalnog žirija koji su činili direktori nekoliko organizacionih delova, kao i član Izvršnog odbora i direktor za upravljanje rizicima Banca Intesa, Đorđe Stojanovski, prvo mesto zauzele su učenice iz Medicinske škole Čačak sa idejom „SPF TrafficLights“ i time izborile priliku da je, uz predstavnike timova preostalih sedam zemalja, prezentuju i na finalnom, onlajn događaju održanom 31.1.2023. u 15č.

Tom prilikom, međunarodni žiri na čijem je čelu bio Đan Marija Gros Pjetro, predsednik Upravnog odbora Intesa Sanpaolo, a članovi Marko Elio Rotini, direktor Divizije za međunarodnih banaka članica Intesa Sanpaolo Grupe, Luisa Fereira, direktorka socijalnog programa EIB instituta i Đovana Paladino, direktorka i kuratorka Muzeja štednje u Torinu, proglasio je tri najbolja projekta.

Prvoplasirani tim nagrađen je poklonom u vidu 30 stabala od kojih će biti zasađena šuma u zemlji u razvoju, koja će moći da se geolocira i čiji će napredak moći da se prati pomoću posebne aplikacije. Nagrada za drugoplasirani i trećeplasirani tim je usvajanje 20 polarnih medveda i 10 ugroženih morskih kornjača u saradnji sa Svetskom fondacijom za prirodu WWF.

 

Chat