Vesti

Uplate na kreditne kartice tokom unapređenja sistema

06/11/2017

Zbog rada na unapređenju sistema platnih kartica privremeno je otežan uvid u stanje i uplate novca na kreditne kartice putem Intesa On-line i Intesa Mobi usluga elektronskog bankarstva.


pročitaj više

VAŽNO OBAVEŠTENJE

04/11/2017

Usled rada na tehničkom unapređenju sistema Banke u narednih nekoliko dana može doći do povremene nemogućnosti korišćenja pojedinih funkcionalnosti u okviru Intesa On-line i Intesa Mobi usluga elektronskog bankarstva.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

pročitaj više

S&P podigao rejting grupe Intesa Sanpaolo

02/11/2017

Agencija za kreditni rejting S&P Global Ratings povećala je dugoročni rejting Intesa Sanpaolo, matične grupacije Banca Intesa, sa „BBB-„ na „BBB“ i njen kratkoročni rejting sa „A-3“ na „A-2“, sa stabilnim izgledom.

pročitaj više

Banca Intesa izabrala najuspešnije poljoprivrednike u 2017. godini

31/10/2017

Banca Intesa proglasila je pobednike takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače Intesa Farmer 2017 na svečanoj ceremoniji kojoj su prisustvovali Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i najviši predstavnici banke.

pročitaj više

MOGUĆE PRIVREMENE POTEŠKOĆE U RADU PLATNIH KARTICA

29/10/2017

U želji da unapredi kvalitet usluge i pruži efikasniji servis, Banca Intesa radi na tehničkom unapređenju sistema u domenu platnih kartica. Upravo iz tog razloga moguće je da u noći između nedelje 29.10. i ponedeljka 30.10. u periodu od 0:00h do 6:00h dođe do privremene nemogućnosti plaćanja Visa Electron, Visa Business Electron i Visa Internet platnim karticama.

Banka se unapred izvinjava klijentima na svim potencijalnim poteškoćama i zahvaljuje na razumevanju.

pročitaj više

Banca Intesa obeležava svetski Dan štednje u saradnji sa NBS

27/10/2017

U susret svetskom Danu štednje, Banca Intesa pod pokroviteljstvom svoje matične grupacije Intesa Sanpaolo pokreće program finansijske edukacije dece i mladih „Znati štedeti“ koji će ove godine sprovesti u saradnji sa Narodnom bankom Srbije. Inicijativa, koja će uključiti više od 300 devojčica i dečaka u osnovnim i srednjim školama širom Srbije, biće realizovana tokom Nedelje štednje, od 30.10. do 03.11.2017. u cilju unapređenja finansijske kulture mladih.

pročitaj više

Banca Intesa i Intesa Leasing potpisale nove kreditne linije sa EIB-om

17/10/2017

Banca Intesa i Evropska investiciona banka (EIB) potpisale su ugovor o prvoj tranši kreditne linije, u vrednosti od 30 miliona evra, čija će sredstva Banca Intesa plasirati malom biznisu i malim i srednjim preduzećima u vidu dugoročnih kredita pod povoljnijim uslovima od tržišnih. Tranša je deo kreditne linije od ukupno 60 miliona evra koju je EIB odobrio Banca Intesa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća.

pročitaj više

Unapređena ponuda stambenih kredita Banca Intesa

03/10/2017

Banca Intesa dodatno je poboljšala ponudu stambenih kredita indeksiranih u evrima koji su sada dostupni uz još niže kamatne stope i bez naknade za obradu kredita, a uz to građanima je ponudila i gotovinski kredit za opremanje stambenog prostora po izuzetno povoljnim uslovima.

pročitaj više

Izložba slika Gaspara van Vitela otvorena u Beogradu

27/09/2017

Izložba slika Gaspara van Vitela (Gaspar van Wittel) iz umetničke kolekcije Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, svečano je otvorena sinoć u Istorijskom muzeju Srbije u Beogradu. Ovaj ekskluzivni kulturni događaj organizovan je na inicijativu predsednika Upravnog odbora Intesa Sanpaolo Đan Marija Gros Pjetra (Gian Maria Gros-Pietro) koji se nalazi u poseti Beogradu.

Izložbu čine Van Vitelova ulja na platnu sa početka 18. veka, Pogled na Rim sa Trga Pjaca Navona (Veduta di Roma con piazza Navona) i Pogled na Rim sa Trga Pjaca del popolo (Veduta di Roma con piazza del Popolo). Obe slike su tipični predstavnici veduta žanra pejzažnog slikarstva čiji je jedan od glavnih začetnika bio upravo Van Vitel a čuvaju se u Galeriji Palate Zevalos Stiljano.

pročitaj više

INTESA SANPAOLO ZAKLJUČILA SPORAZUM O PREUZIMANJU GRUPE MORVAL VONWILLER

24/08/2017

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, i akcionari holdinga Morval Vonwiller SA (u daljem tekstu „Grupa“) zaključili su sporazum o kupoprodaji Grupe, uključujući i banku Banque Morval SA.

Sporazum je u skladu sa strateškim planom Intesa Sanpaolo da osnaži svoje prisustvo na međunarodnim tržištima u oblasti privatnog bankarstva. Prisustvo Grupe u Ženevi omogućiće Diviziji za privatno bankarstvo Intesa Sanpaolo, koja trenutno posluje u Luganu, Londonu i Luksemburgu, da se proširi i na to tržište.

pročitaj više