Vesti

INTESA SANPAOLO ZAKLJUČILA SPORAZUM O PREUZIMANJU GRUPE MORVAL VONWILLER

24/08/2017

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, i akcionari holdinga Morval Vonwiller SA (u daljem tekstu „Grupa“) zaključili su sporazum o kupoprodaji Grupe, uključujući i banku Banque Morval SA.

Sporazum je u skladu sa strateškim planom Intesa Sanpaolo da osnaži svoje prisustvo na međunarodnim tržištima u oblasti privatnog bankarstva. Prisustvo Grupe u Ženevi omogućiće Diviziji za privatno bankarstvo Intesa Sanpaolo, koja trenutno posluje u Luganu, Londonu i Luksemburgu, da se proširi i na to tržište.

pročitaj više

Više od 600 prijava pristiglo na takmičenje Intesa Farmer 2017

03/08/2017

Rekordan broj poljoprivrednih proizvođača, njih više od 600, prijavio se na godišnji izbor za najuspešnije poljoprivrednike Intesa Farmer koji Banca Intesa organizuje već petu godinu zaredom kako bi podržala razvoj agrara kroz afirmaciju najistaknutijih pojedinaca.

Odziv na konkurs bio je izuzetan, uz rast broja prijava u svim kategorijama u kojima se dodeljuje nagrada – Intesa Ratar, Intesa Stočar, Intesa Voćar, Intesa Povrtar i Intesa Slow Food proizvođač pokrenutoj u saradnji sa međunarodnom organizacijom Slow Food koja promoviše kvalitet, tradiciju i autentičnost lokalne proizvodnje hrane.

pročitaj više

Banca Intesa najbolja u Srbiji

07/07/2017

Ugledni međunarodni finansijski magazin Euromoney dodelio je Banca Intesa nagradu „Najbolja banka u Srbiji“ u 2017. godini u u okviru svog tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost".

Ovo renomirano priznanje ukazuje se na osnovu niza kvantitativnih i kvalitativnih parametara poslovanja, uključujući učešće u ukupnim plasmanima i depozitima, tržišnu kapitalizaciju, kvalitet aktive, kao i sposobnost prilagođavanja promenama u tržišnim uslovima i očekivanjima klijenata. Prema rečima uredništva, Banca Intesa se izdvojila ne samo u delu rasta ključnih pokazatelja uspešnosti poslovanja, već i u pogledu proaktivnog pristupa inovacijama kroz stalno unapređenje digitalnih platformi i uvođenje jedinstvenih proizvoda na tržište Srbije.

pročitaj više

Banca Intesa počela da prima zahteve za subvencionisane kredite za poljoprivredu

30/06/2017

Banca Intesa počela je danas da prima zahteve za kredite za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju u okviru ovogodišnjeg programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ponuda uključuje kratkoročne i dugoročne dinarske kredite za ulaganja u stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, kredite sa još povoljnijim kamatnim uslovima za mlade i žene nosioce poljoprivrednih gazdinstava, kao i specijalan dugoročni dinarski kredit za nabavku mehanizacije.

pročitaj više

Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

19/06/2017

Banca Intesa podržala je održavanje trećeg po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji koji će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

pročitaj više

Banca Intesa potvrdila vodeću poziciju na e-commerce tržištu

29/05/2017

Građani Srbije su u 2016. godini putem e-commerce usluge Banca Intesa obavili više od 650.000 internet transakcija, a trgovci ostvarili više od 3,5 milijardi dinara prometa. Rast broja transakcija od 66 odsto i prometa od 53 odsto u odnosu na godinu ranije potvrdili su lidersku poziciju Banca Intesa na e-commerce tržištu Srbije.

pročitaj više

Banca Intesa pokrenula peti godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa

12/05/2017

Banca Intesa pokrenula je danas peti po redu godišnji ciklus Intesa Farmer nagradnog takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače. Nagrade se od 2013. godine dodeljuju u kategorijama ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, a od prošle godine i u kategoriji Slow Food proizvođač pokrenutoj u saradnji sa međunarodnom organizacijom Slow Food koja promoviše kvalitet, tradiciju i autentičnost lokalne proizvodnje hrane.

pročitaj više

Dodatnih 100 miliona evra kredita za preduzetnike i mala i srednja preduzeća

11/05/2017

Evropski investicioni fond i Banca Intesa produžili su ugovor o garanciji u okviru COSME programa Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća.

Aneks ugovora će omogućiti Banca Intesa da nakon uspešne realizacije 60 miliona evra kredita u okviru ugovora potpisanog u decembru 2016. podrži još 2.200 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa dodatnih 100 miliona evra kredita sa znatno relaksiranim sredstvima obezbeđenja.

pročitaj više

Radno vreme za Međunarodni praznik rada

26/04/2017

Banca Intesa će predstojeći Međunarodni praznik rada obeležiti neradno. Ekspoziture banke neće raditi u ponedeljak 1. maja i utorak 2. maja 2017. godine, a prvi radni dan nakon praznika je sreda, 3. maj 2017. godine. U ekspoziturama označenim sa „Zona 24” klijenti tokom praznika mogu da koriste bankomate za podizanje novca i E-banking terminale koji im omogućavaju da izvrše bilo koje plaćanje sa svog tekućeg računa bez naknade, provere stanje ili odštampaju izvode po računima i kreditnim karticama.

pročitaj više

Banca Intesa kreditira izgradnju tržnog centra Ada

20/04/2017

Banca Intesa, u saradnji sa PBZ bankom u Hrvatskoj i VUB bankom u Slovačkoj, kao članicama Intesa Sanpaolo grupe, potpisala je sa kompanijom GTC S.A. obavezujuću ponudu u iznosu od 64 miliona evra za finansiranje izgradnje tržnog centra Ada u Beogradu, prve investicije kompanije GTC u maloprodajni sektor Srbije.

Tržni centar Ada prostiraće se na ukupno 34.400 kvadratnih metara modernog maloprodajnog prostora dizajniranog i sagrađenog u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.


pročitaj više