• Nema predloga

Kako što bolje iskoristiti prostor u stanu

Na ovoj radionici smo našim klijentima prezentovali trikove za što bolje korišćenje ograničenog prostora u njihovim stanovima.
Postavite ogledala na vrata plakara

Postavite ogledala na vrata plakara

Ukoliko možete, plakar postavite naspram prozora. Prostor će vizuelno delovati veće i dobiće potpuno novu dimenziju. Zbog refleksije, imaćete više prirodnog svetla i vaša soba će delovati mnogo prijatnije.

Maksimalno iskoristite prostor vaših plakara

Maksimalno iskoristite prostor vaših plakara

U maloj spavaćoj sobi nemate mesta za preveliki plakar i zato upotrebite pametna rešenja za odlaganje, kao što su različiti tipovi vešalica, zakački, korpi, fioka, umetaka i sl, kojima plakar dobija na funkcionalnosti.

Noćni ormarići nisu dobro rešenje

Noćni ormarići nisu dobro rešenje

Umesto noćnih ormarića, odaberite manje komade nameštaja, kao što su klub stočići. Možete iskoristiti i deo ispod njih, tako što ćete postaviti pletenu korpu ili kutiju. Druga opcija su zidne police iznad kreveta.

Prostor iznad kreveta

Prostor iznad kreveta

Ko ne može da ide u širinu, može u visinu. Ako zatvarate prostor iznad kreveta, pridržavajte se pravila koja se odnose na kolorit – vrata ormarića treba da budu u svetloj boji, a ručke – zbog razbijanja monotonije – u tamnijoj.

Prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta

Ovaj ne tako mali, a retko iskorišćeni prostor vaš je spas. Za skladištenje posteljina, jastuka, jorgana i ćebadi potrebno je dosta mesta, a na ovaj način ste praktično dobili još jedan plakar. Dodatna pogodnost ovog rešenja jeste što se u tom delu neće skupljati prašina i elegantno ćete preskočiti najgori deo usisavanja.

Nameštaj po meri

Nameštaj po meri

Ako se odlučite da svaki milimetar svoje spavaće sobe iskoristite što kvalitetnije, obratite se stolaru. Pravljenje nameštaja po meri može mnogo da unapredi enterijer, ali samo ako se lepo dizajnira i pogodi tačna mera. Zato budite pametni i ništa ne prepuštajte slučaju! Dobro premerite prostor, napravite nacrt i vodite računa da ne preterate. Previše zatvorenih površina može da proguta vašu malu sobu i da napravi od nje nešto nalik skladištu.

Magneti

Magneti

Ako želite da dobijete dodatni prostor za odlaganje u kuhinji, ne zaboravite magnetne table ili trake. Postavite magnetnu tablu na neki od zidova i na nju kačite noževe i drugi kuhinjski pribor kako bi vam bio pri ruci, a možete da kačite i druge stvari poput tegli, začina ili malih polica.

Vrata kuhinjskih ormarića

Vrata kuhinjskih ormarića

Iskoristite poleđinu vrata kuhinjskih elemenata tako što ćete na njih instalirati nosače, šipke, kuke, korpe za vrata, platnene ili druge police, a možete postaviti i kantu za đubre. Ove kante su specijalno namenjene za montažu na vrata od donjih kuhinjskih elemenata i otvaraju se automatski kada otvorite kuhinjski ormarić. Zgodno, zar ne?

Zidni elementi za kačenje

Zidni elementi za kačenje

Prostor između donjih i gornjih elemenata u kuhinji takođe možete koristiti za odlaganje. Za ovu namenu odlično mogu poslužiti šipke na koje se kače različiti elementi - escajg, varjače, noževi, pa čak i začinsko bilje. Na taj način rasterećujete radnu površinu, koja vam je potrebna za rad u kuhinji.

Viseći ormarići do plafona

Viseći ormarići do plafona

Ako nemate dovoljnu dužinu i širinu kuhinje - idite u visinu. Viseći ormarići mogu ići do plafona, a u teško dostupne, gornje delove možete uskladištiti sve ono što ne koristite često.

Koristite mehanizme i umetke

Koristite mehanizme i umetke

Žičani špajzevi, elementi za uglove u kuhinji i i sl. pomažu da iskoristite i najmanje površine na najbolji mogući način, kao i teško dostupne uglove u ugaonim kuhinjama.

Svetle boje i zavese od poda do plafona

Svetle boje i zavese od poda do plafona

Svetle boje zidova i nameštaja uvek će vizuelno proširiti vaš prostor, dok dugačke zavese naglašavaju treću dimenziju vašeg prostora, pa on izgleda prostranije.

Birajte nameštaj manjih dimenzija

Birajte nameštaj manjih dimenzija

Najčešća greška u uređenju dnevne sobe jeste odabir prevelike sofe. Razlog je jasan: u prostranim salonima nameštaja, sve sofe deluju minijaturno, a kada ih unesemo u naš stan, one se „povećaju“. Zato uvek nosite metar sa sobom i skicu s dimenzijama svoje dnevne sobe. Takođe, imajte na umu da proziran nameštaj daje utisak nezagušenosti prostora, a samim tim i veće prostranosti.

Neka vaš nameštaj lebdi

Neka vaš nameštaj lebdi

Birajte sofu s visokim nogicama. Komode, klub-sto i fotelja takođe treba da budu izdignuti i „šuplji“ u donjem delu. Na ovaj način prostor će delovati nezagušeno i veće nego što zapravo jeste.

Ogledala vizuelno povećavaju prostor

Ogledala vizuelno povećavaju prostor

Ukoliko postavite ogledala naspram prozora dobićete više svetla (prirodno svetlo je veoma bitan faktor u tome da vaš prostor deluje prostranije).

Koristite tabure za dodatno sedenje

Koristite tabure za dodatno sedenje

Tabure je mali komad nameštaja, nema naslon i ne pregrađuje prostor, već ga čini otvorenim i prostranim. Odlična ideja je da tabure smestite ispod TV komode ili ispod klub-stola – na taj način ne zauzima mesto, a po potrebi gosti mogu da ga koriste za sedenje.

banca intesa stambeni krediti kupovina renoviranje adaptacija refinansiranje ponuda

Stambeni krediti Banca Intesa

Nudimo vam različite vrste stambenih kredita za sve vaše potrebe - za kupovinu, adaptaciju i renoviranje, kao i refinansiranje.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)