INTESA CASA RADIONICA

Druga radionica, koju smo održali za naše klijente, na temu uređenja kuhinje, održana je 2. februara 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Bulevaru kralja Aleksandra 79, u Beogradu. Detalje i korisne savete sa ove radionice pogledajte u nastavku.

Kuhinja

S obzirom na to da je kuhinja srce doma, prostorija u kojoj provodimo najviše vremena i koja služi da ispunimo jednu od osnovnih potreba, izuzetno je važno da bude funkcionalna i da se u njoj prijatno osećamo. Evo kako to možemo postići.

Funkcionalni trougao

Kuhinja se sastoji iz tri zone, koje zovemo funkcionalni trougao. Zona za odlaganje podrazumeva prostor u kojem su smešteni frižider i ostava za namirnice, u zoni za pranje smeštene su sudopera i mašina za pranje sudova, a u zoni za kuvanje šporet. Kuhinja je najbolje organizovana kada zbir stranica ovog trougla ne prelazi 6,5 m.

Tipovi kuhinje

Prema veličini i obliku prostorije određujemo koji je tip kuhinje najpogodniji za naš dom. Za dugačak i uzak prostor najpogodnija je linijska kuhinja, u kojoj elementi zauzimaju jedan zid. Ako kuhinjski prostor ima širinu, jedno rešenje je paralelna kuhinja, a drugo „L“ kuhinja. Za veoma široke prostorije odgovarajuća je „U“ kuhinja.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo