INTESA CASA RADIONICA

Druga radionica, koju smo održali za naše klijente, na temu uređenja kuhinje, održana je 2. februara 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Bulevaru kralja Aleksandra 79, u Beogradu. Detalje i korisne savete sa ove radionice pogledajte u nastavku.

Kuhinja

S obzirom na to da je kuhinja srce doma, prostorija u kojoj provodimo najviše vremena i koja služi da ispunimo jednu od osnovnih potreba, izuzetno je važno da bude funkcionalna i da se u njoj prijatno osećamo. Evo kako to možemo postići.

Funkcionalni trougao

Kuhinja se sastoji iz tri zone, koje zovemo funkcionalni trougao. Zona za odlaganje podrazumeva prostor u kojem su smešteni frižider i ostava za namirnice, u zoni za pranje smeštene su sudopera i mašina za pranje sudova, a u zoni za kuvanje šporet. Kuhinja je najbolje organizovana kada zbir stranica ovog trougla ne prelazi 6,5 m.

Tipovi kuhinje

Prema veličini i obliku prostorije određujemo koji je tip kuhinje najpogodniji za naš dom. Za dugačak i uzak prostor najpogodnija je linijska kuhinja, u kojoj elementi zauzimaju jedan zid. Ako kuhinjski prostor ima širinu, jedno rešenje je paralelna kuhinja, a drugo „L“ kuhinja. Za veoma široke prostorije odgovarajuća je „U“ kuhinja.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Ostale radionice

Kako da odaberete pravu boju za vašu kuhinju, pročitajte OVDE.

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati OVDE.

Uređenje dnevne sobe zahteva posebnu pažnju, pročitajte sve o tome OVDE.

Stanovništvo