INTESA CASA RADIONICA

Druga radionica, koju smo održali za naše klijente, na temu uređenja kuhinje, održana je 2. februara 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Bulevaru kralja Aleksandra 79, u Beogradu. Detalje i korisne savete sa ove radionice pogledajte u nastavku.

Izbor materijala u kuhinji

Kada odaberemo boje i rasporedimo elemente, na red dolazi biranje materijala koje želimo u našoj kuhinji. Površine koje oblažemo su podovi, zidovi, frontovi elemenata i radna površina. U nastavku pročitajte kako možete pristupiti ovom zadatku.

Podovi

Kada razmišljamo o oblaganju podova u kuhinji, važni su nam održavanje higijene i otpornost materijala. Keramičke ili granitne pločice su pravi izbor, jer se lako postavljaju, a dostupne su u raznim oblicima i bojama. Vinil je značajno unapređen, te ga treba uzeti u obzir kao opciju. Mana mu je što se ne razlaže u prirodi, za razliku od linoleuma, koji je ekološki materijal.

Zidovi

Zidove takođe najčešće oblažemo keramičkim pločicama, ali na raspolaganju su nam vodootporne tapete, kao i različite zidne obloge, poput drveta, pleksiglasa, stakla i sl. Kod prozirnih obloga, ispod se može staviti neki tapet (foto-tapet), a staklo se može peskirati ili ulepšati folijama. Ipak, ove obloge se teže održavaju nego keramičke pločice, te treba voditi računa prilikom odabira.

Kuhinjski frontovi

Kod kuhinjskih frontova imamo nekoliko materijala na raspolaganju: ivericu (univer), medijapan (farbani ili furnirani) i drvo. Univer je najekonomičniji i prilično je unapređen poslednjih godina, pa se po kvalitetu približio medijapanu. Ako ste ljubitelj drveta, razmislite da li želite da se obavežete na održavanje, kako bi kvalitet i izgled drvenih površina dugo ostali na prvobitnom nivou.

Radna površina

Laminatna ploča, slična univeru, ima kvalitetnu površinsku foliju koja je otporna na vlagu i habanje, a dostupna je u raznim bojama i dezenima koji imitiraju razne materijale. Ostali materijali imaju veću cenu, ali su dužeg veka, kvalitetniji su i lepši. Lakirano drvo, mermer, kvarc i granit mogu znatno doprineti jačem utisku koji vaša kuhinja ostavlja na druge i dati joj na vrednosti.

Uređenje životnog prostora

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati OVDE.

Ostale tekstove vezane za uređenje kuhinje možete pronaći OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo