INTESA CASA RADIONICA

Druga radionica, koju smo održali za naše klijente, na temu uređenja kuhinje, održana je 2. februara 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Bulevaru kralja Aleksandra 79, u Beogradu. Detalje i korisne savete sa ove radionice pogledajte u nastavku.

Kako izabrati boju za kuhinju

Prilikom odabira boje za bilo koju prostoriju, u obzir se moraju uzeti veličina i osvetljenost prostorije.

Kuhinje na našim prostorima najčešće su male i nemaju veliki direktan izvor svetlosti. Zbog toga je za njih najprikladnija bela boja, koja najbolje reflektuje svetlost, pa se stiče utisak većeg prostora. Ako želite da izbegnete belu, najpribližniji efekat stvoriće svetlobež ili svetlosiva.

Zašto neutralna boja

Svetle neutralne boje su dobra podloga za uklapanje raznih drugih boja koje će biti zastupljene u kuhinji. Ako vaša kuhinja nije odvojena od trpezarije ili drugih prostorija, ovo rešenje je važno zbog uklopivosti s drugim prostorijama.

Kako izbeći monotoniju

Ako ste se opredelili za neutralnu boju, ali strahujete da će kuhinja izgledati bezlično i hladno, za dekor predlažemo drvene detalje. Radna ploča ili frontovi elemenata u drvnom dekoru vizuelno odgovaraju neutralnoj podlozi, ne narušavaju njen sklad, a unose bogatstvo u vizuelnom doživljaju.

Velika i svetla kuhinja

Kada dimenzije i osvetljenost prostora nisu ograničavajući faktori, u obzir dolaze sve boje, pa čak i crna. Tada možete razmišljati o uticaju boja na raspoloženje i apetit. Tople boje, kao što su žuta, narandžasta, crvena, podstiču apetit, dok hladnije, poput plave i zelene, umanjuju.

Crni frontovi

Mnogi razmatraju crnu boju za frontove, jer je to boja elegancije, a i praktična je za održavanje. Međutim, ako prostorija nije dobro osvetljena, postarajte se da postavite što bolje strujno osvetljenje, a ako kuhinja nije velika, možete napraviti kompromis i postaviti crne frontove na donje elemente, a gornje rešiti svetlijom bojom.

Uređenje životnog prostora

Savete za odabir materijala u kuhinji pročitajte OVDE.

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati
OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo