INTESA CASA RADIONICA

Treća radionica za naše klijente, na temu uređenja dnevne sobe, održana je 2. marta 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Zmaj Jovinoj 15 u Novom Sadu. Šta su sve naši klijenti mogili da čuju na ovoj radionici, pročitajte u nastavku.

Stilovi u enterijeru

Kao i sve druge pojave, i stilove u enterijeru treba posmatrati u odnosu na sadašnji trenutak. Neki stilovi su vrlo opšti i nisu mnogo podložni varijacijama, dok drugi trpe promene, popularni su u određenom trenutku, a zatim na neko vreme odlaze u zaborav, da bi se opet vratili.

Uređenje doma u velikom stilu

Kada dom ili neku prostoriju uređujemo po principima jednog stilskog pravca, to nam obezbeđuje stilsko jedinstvo i skladan, estetičan ambijent, a ako poznajemo pravila tog stila, dobijamo gotovu matricu, tj. šablon za uređenje. Danas je sve više prisutno kombinovanje stilova, odnosno eklektičan pristup.

Stilovi u dizajnu enterijera

Dok kombinovanje stila zahteva određeno umeće, osnovni stilovi koji vladaju u svetu dizajna enterijera nude praktičnija rešenja. Upoznajte pet aktuelnih stilova za uređenje enterijera i uredite svoj dom lako i jednostavno.

Klasično-tradicionalan stil

Stil koji vrlo malo podleže promenama, a inspiraciju crpi iz prošlih vremena. Naglasak je na udobnosti i trajnosti, boje su smirene i elegantne, materijali neupadljivi i kvalitetni, dok se toplina postiže korišćenjem tekstilne dekoracije u velikoj meri (zavese, tepisi, jastučići i sl.).

Savremeno-moderan stil

Ovaj stil bazira se na geometrijskim oblicima, čistim i ravnim linijama i oštrim uglovima. U obliku nameštaju i dekoraciji dominiraju pravougaonici, kvadrati, krugovi i ovali. Dekoracija je svedena i insistira se na upotrebi ravnih geometrijskih linija i neutralnih boja.

Industrijski stil

Ovaj stil stvara utisak industrijske prošlosti enetrijera koji uređujemo. Ako ne preuređujemo prostor koji je nekada bio fabrika ili skladište, pokušavamo da postignemo ovaj izgled koristeći, pre svega, materijale koji izgledaju grubo i industrijski.

Boho stil

Suština ovog stila jeste prikazati duh slobode, ležernost, shvatanje života kao avanture. Treba ostvariti pomalo nemaran izgled, s mnogo nomadskih vibracija (koje se postižu unošenjem etno elemenata) i asocijacija na različite kulture i putovanja.

Skandinavski stil

Inspirisan je snegom, fjordovima i nordijskim zemljama. Po pročišćenosti, ovaj stil se približava minimalizmu, međutim kreira topliju atmosferu s akcentom na prirodu i njene elemente. Reč kojom bismo najbolje opisali ovaj stil jeste – jednostavnost, a odlikuju ga: dominantna upotreba belih kolor paleta, neutralni elementi, kao što je presovano drvo, i dekoracija svetlih, pastelnih tonova.

Uređenje životnog prostora i kuhinje

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati OVDE.

Tekstove vezane za uređenje kuhinje možete pronaći OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo