INTESA CASA RADIONICA

Treća radionica za naše klijente, na temu uređenja dnevne sobe, održana je 2. marta 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Zmaj Jovinoj 15 u Novom Sadu. Šta su sve naši klijenti mogili da čuju na ovoj radionici, pročitajte u nastavku.

Sofa pa sve ostalo

Kada za dnevnu sobu odaberete sofu za sedenje, završili ste pola posla. Sofu ćete naći u svakom domu, od najmanjeg stana do najveće vile, a budući da zauzima centralni deo, za ovaj komad nameštaja vredi izdvojiti i nešto više novca.

Birajte sofu prema obliku prostorije

Neke prostorije imaju pogodan oblik za ugaonu sofu, dok nekima više odgovara trosed uz dodatak dvoseda i fotelje. Za „U“ sofu morate imati veliku dnevnu sobu, jer ovaj tip sofe zauzima dosta mesta. I ne zaboravite – sofa mora biti orijentisana direktno ka TV-u (ukoliko u svojoj dnevnoj sobi imate TV).

Životne navike

Da li ćete izabrati ugaonu sofu, trosed, dvosed ili kombinaciju troseda, dvoseda i fotelje, zavisi od vaših životnih navika – koliko mesta za sedenje vam je potrebno u dnevnoj sobi (koliko članova ima vaša porodica i koliko često ugošćavate prijatelje), da li sofa treba da služi i za spavanje ili samo za sedenje, koliko vremena provodite gledajući televiziju i sl. Ne zaboravite da tabure može biti dodatno mesto za sedenje, a ne zauzima previše mesta.

Održavanje

Izbor štofa i materijala i njihovo održavanje zavise od vašeg stila života, da li imate decu i kućne ljubimce. Prirodni materijali, poput pamuka, lana, vune i sl., teže se održavaju od sintetike, ali sintetički mogu biti neprijatni na dodir. Naš savet je kombinacija prirodnih i veštačkih materijala, kako biste dobili najbolje od oba.

Najvažniji komad u dnevnoj sobi

Dobro razmislite o svemu, jer pogrešan izbor sofe je jedna od skupljih grešaka u opremanju dnevne sobe. S druge strane, dobar izbor će vas lako odvesti do pravog izbora klub-stola, TV police i ostalih manjih komada nameštaja.

Uređenje životnog prostora i kuhinje

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati OVDE.

Tekstove vezane za uređenje kuhinje možete pronaći OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo