INTESA CASA RADIONICA

Treća radionica za naše klijente, na temu uređenja dnevne sobe, održana je 2. marta 2019. godine u Intesa Casa centru za stambene kredite u Zmaj Jovinoj 15 u Novom Sadu. Šta su sve naši klijenti mogili da čuju na ovoj radionici, pročitajte u nastavku.

Dekoracija u dnevnoj sobi

Udobna na prvi dodir

Kako bi vaša dnevna soba delovala toplo i udobno, važno je da se dekoriše na pravi način, a tekstilna dekoracija najviše doprinosi osećaju topline i udobnosti. Pažljivo birajte tekstilnu dekoraciju u dnevnoj sobi i uživajte u njenim čarima.

Dekorativni jastuci

Dekorativni jastuci su važan detalj u vašoj dnevnoj sobi i mogu se menjati u zavisnosti od nameštaja i životnih navika. Oni se mogu slagati na nekoliko načina:

  1. kombinacija jednobojnih jastuka u istoj ili različitoj veličini,
  2. kombinacija jednobojnih i dezeniranih jastuka, i
  3. kombinacija više dezeniranih jastuka – kada kombinujete više dezeniranih jastuka, vodite računa o tome da šare budu srazmerne, tj. da se ne sukobljavaju.

Zavese

Možete kupiti gotove zavese ili ih sašiti po meri. Pri kupovini gotovih zavesa treba obratiti pažnju na dimenzije, visinu i širinu, kao i način kačenja. Ukoliko kupujete zavese na meru, uzmite u obzir dimenzije, materijal i porub zavesa.

  • Zavese treba da dodiruju pod. Ako su duže, vući će se po podu i skupljati prašinu, a ako su kraće, mogu da izgledaju pomalo neugledno.
  • Zavese će elegantnije izgledati ako donji porub bude veći od klasičnog poruba (oko 10 cm).
  • Imajte u vidu da zavese treba da se drapiraju, pa širinu zavese računajte od 1,5 do 2 puta više od širine prozora.

Tepisi

Kada birate tepih za svoju dnevnu sobu, vodite računa o boji, teksturi i veličini tepiha.

Ukoliko je prostorija za koju birate tepih puna boja i različitih paterna, trebalo bi da izaberete tepih neutralne boje ili jednobojnu varijantu. Ukoliko želite tepih s više boja, prema njemu birajte boju nameštaja i dekoracije.

Soba s mešavinom različitih tekstura izgleda bogato i slojevito, a najjednostavniji način da ovo postignete jeste pravim izborom tepiha. Na primer, ukoliko vam je garnitura za sedenje od pliša, pravi izbor bi bio tepih od jute ili nekog tvrdog materijala, dok bi se uz kožnu garnituru savršeno uklopio neki mekši i puniji tepih.

Idealno je da tepih bude ispod nameštaja, ali je dovoljno i da samo prednji nogari nameštaja budu na njemu (dok sedite, vaša stopala treba da budu na tepihu a ne na podu).

Uređenje životnog prostora i kuhinje

Više o stilovima uređenja dnevne sobe pročitajte OVDE.

Korisne savete za uređenje vašeg prostora možete pogledati
OVDE.

Tekstove vezane za uređenje kuhinje možete pronaći OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo