INTESA CASA RADIONICA

Posle kratkog izleta u Novi Sad, naša Intesa Casa radionica je ponovo održana u Beogradu. Ovog puta lokacija je bila na Vračaru, u novoj ekspozituri, opremljenoj prema novim standardima banke, u ulici Bore Stankovića 9. Tema radionice je bila "Kako što bolje iskoristiti prostor", a u ovom tekstu ćete moći da pročitate savete kako da vaša dnevna soba izgleda veće i kako maksimalno da iskoristite prostor u kuhinji.

Kako maksimalno iskoristiti prostor u kuhinji

Kuhinja je prostor koji se uglavnom najviše koristi, a u isto vreme, to je jedna od najmanjih prostorija u stanu. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome da iskoristite svaki milimetar njene površine.

Magneti

Ako želite da dobijete dodatni prostor za odlaganje u kuhinji, ne zaboravite magnetne table ili trake. Postavite magnetnu tablu na neki od zidova i na nju kačite noževe i drugi kuhinjski pribor kako bi vam bio pri ruci, a možete da kačite i druge stvari poput tegli, začina ili malih polica.

Vrata kuhinjskih ormarića

Iskoristite poleđinu vrata kuhinjskih elemenata tako što ćete na njih instalirati nosače, šipke, kuke, korpe za vrata, platnene ili druge police, a možete postaviti i kantu za đubre. Ove kante su specijalno namenjene za montažu na vrata od donjih kuhinjskih elemenata i otvaraju se automatski kada otvorite kuhinjski ormarić. Zgodno, zar ne?

Zidni elementi za kačenje

Prostor između donjih i gornjih elemenata u kuhinji takođe možete koristiti za odlaganje. Za ovu namenu odlično mogu poslužiti šipke na koje se kače različiti elementi - escajg, varjače, noževi, pa čak i začinsko bilje. Na taj način rasterećujete radnu površinu, koja vam je potrebna za rad u kuhinji.

Viseći ormarići do plafona

Ako nemate dovoljnu dužinu i širinu kuhinje - idite u visinu. Viseći ormarići mogu ići do plafona, a u teško dostupne, gornje delove možete uskladištiti sve ono što ne koristite često.

Koristite mehanizme i umetke

Žičani špajzevi, elementi za uglove u kuhinji i i sl. pomažu da iskoristite i najmanje površine na najbolji mogući način, kao i teško dostupne uglove u ugaonim kuhinjama.

Kako da vaša dnevna soba izgleda veće

Dnevna soba je prostor u kom uvek želimo da se osećamo prijatno i komforno, mesto za odmor i uživanje sa prijateljima i porodicom. Pročitajte nekoliko saveta kako da učinite dnevnu sobu još prostranijom za vaše trenutke uživanja.

Svetle boje i zavese od poda do plafona

Svetle boje zidova i nameštaja uvek će vizuelno proširiti vaš prostor, dok dugačke zavese naglašavaju treću dimenziju vašeg prostora, pa on izgleda prostranije.

Birajte nameštaj manjih dimenzija

Najčešća greška u uređenju dnevne sobe jeste odabir prevelike sofe. Razlog je jasan: u prostranim salonima nameštaja, sve sofe deluju minijaturno, a kada ih unesemo u naš stan, one se „povećaju“. Zato uvek nosite metar sa sobom i skicu s dimenzijama svoje dnevne sobe. Takođe, imajte na umu da proziran nameštaj daje utisak nezagušenosti prostora, a samim tim i veće prostranosti.

Neka vaš nameštaj lebdi

Birajte sofu s visokim nogicama. Komode, klub-sto i fotelja takođe treba da budu izdignuti i „šuplji“ u donjem delu. Na ovaj način prostor će delovati nezagušeno i veće nego što zapravo jeste.

Ogledala vizuelno povećavaju prostor

Ukoliko postavite ogledala naspram prozora dobićete više svetla (prirodno svetlo je veoma bitan faktor u tome da vaš prostor deluje prostranije).

Koristite tabure za dodatno sedenje

Tabure je mali komad nameštaja, nema naslon i ne pregrađuje prostor, već ga čini otvorenim i prostranim. Odlična ideja je da tabure smestite ispod TV komode ili ispod klub-stola – na taj način ne zauzima mesto, a po potrebi gosti mogu da ga koriste za sedenje.

Uređenje životnog prostora i kuhinje

Ostale savete vezane za uređenje dnevne sobe možete pogledati OVDE.

Tekstove vezane za uređenje kuhinje možete pronaći OVDE.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo