INTESA CASA RADIONICA

Za naše klijente smo, 22. decembra 2018. godine, u Intesa Casa centru za stambene kredite, u Bulevaru kralja Aleksandra 79, organizovali prvu u nizu radionica s korisnim savetima za uređenje stana. Tema prve radionice bilo je uređenje enterijera.

Open space

U kojim prostorijama vašeg doma provodite najviše vremena? Odgovori na ovo pitanje najčešće su kuhinja, dnevna soba i trpezarija. Savremeni život ponudio je koncept open spacea kao rešenje prostora u kome porodica može da boravi zajedno, baveći se raznim aktivnostima. Ako razmišljate o organizaciji ovakve prostorije, obratite pažnju na nekoliko važnih tačaka.

Razmeštaj prostorija prema funkciji

Vodite se kategorijom funkcionalnosti prilikom rasporeda. Na primer, trpezarija i kuhinja su povezane, pa je dobra ideja smestiti ih jednu do druge, da biste lakše služili obroke.

Vizuelna podeljenost

Prirodno je da želite da odvojite kuhinju od trpezarije na neki način. Postavite šank na koji možete nasloniti trpezarijski sto i time uštedite prostor. Ovo je praktično rešenje, jer vam je sve i dalje nadohvat ruke.

Veličina nameštaja

Uzmite u obzir dimenzije prostorije prilikom biranja nameštaja. Birajte sofu čija veličina ne ometa prolaze, grejna tela ili vrata.

Definisanje funkcionalnih celina

S obzirom na to da nemate zidove, celine morate definisati na druge načine. Grupišite nameštaj, postavite tepihe, spustite plafone iznad pojedinih zona i koristite rasvetu da biste ovo postigli.

Boje

Da li ste znali da svaka boja u prostoru utiče na naše raspoloženje? Tako je, kolorit u prostorijama u kojima boravimo utiče na naš život. Ukoliko ste u procesu uređenja životnog prostora, kada je izbor boja u pitanju, treba voditi računa o nekoliko osnovnih stvari.

Koliko vremena provodimo u prostoriji

Uvek imajte u vidu da različite boje imaju različite uticaje.
Na primer, tople boje utiču na povećanje apetita. Ako pogledate vizuelni identitet restorana brze hrane, shvatićete da se u njima uglavnom koriste baš ove boje.

Izloženost prostorije sunčevoj svetlosti

Boje će drugačije izgledati u zavisnosti od toga koliko je prostorija izložena sunčevoj svetlosti. Treba imati na umu da svetlije i toplije boje čine prostoriju osvetljenom, dok je tamne i hladne zatamnjuju.

Veličina prostorije

Jedno od osnovnih pravila kod uređenja prostora jeste da se kod većih prostora možemo slobodno igrati bojama, dok kod manjih treba biti oprezan s tamnim i jakim bojama.

Pogledajte atmosferu sa prve radionice

Ostale radionice

Kako možete srediti svoju kuhinju, pročitajte OVDE.

Uređenje dnevne sobe zahteva posebnu pažnju, pročitajte sve o tome OVDE.

Ako vas zanima kako da na najbolji način iskoristite prostor u svom stanu, pročitajte ovaj TEKST.

STAMBENI KREDITI BANCA INTESA

Ponudu naših stambenih kredita pogledajte OVDE.

Stanovništvo