Osiguranje stambenih objekata

Kuća, stan, dom… je naš zamak i tvrđava ali… da li je i podjednako siguran? Često se pitate da li ste isključili sve električne aparate, da li su elektro i vodoinstalacije dovoljno pouzdane u našem domu? A tek kod komšije? Sva ova pitanja postaju još neprijatnija ako se iznenada pojave u najnezgodnijem trenutku – kada smo daleko od kuće, na godišnjem odmoru… Ovo osiguranje je baš za vas!

U nameri da se odgovori na zahteve tržišta, posebno zbog stambenih kredita, kreiran je upravo ovakav proizvod osiguranja domaćinstva (osiguranje kuća i stanova). Polisom osiguranja domaćinstva nudi se sigurna zaštita naše imovine u njenoj stvarnoj vrednosti. Osigurana sume ostaje izražena u EUR tokom celog perioda osiguranja i time ne gubi na vrednosti.

Zaključenjem polise osiguranja domaćinstva, na najbolji način štitite svoj krov nad glavom. Rešite se svakodnevne brige za životni prostor koji delite sa svojim bližnjima, jer postoji mnogo nepredviđenih događaja koji nam mogu uzrokovati visoke finansijske izdatke. Zato je osiguranje kuća i stanova, pravo rešenje za vas.

Osiguranjem domaćinstva možete pojedinačno ili kombinovano osigurati:

  • objekte namenjene za stanovanje kao što su: porodične kuće i stanovi (etažno vlasništvo), vikend kuće, garaže, letnje kuhinje i ekonomski objekti;
  • stvari koje služe za uređenje stana ili kuće, za ličnu upotrebu osiguranika i članova njegove porodice (nameštaj, uređaji, novac i dragocenosti, umetnički predmeti i sl.);
  • odgovornost iz vlasništva nad navedenim objektima;
  • odgovornost u svojstvu fizičkog lica za štete nanete trećim licima.

Svesni raznovrsnih opasnosti koje prete sigurnosti doma i porodice odlučićete da ih na odgovarajući način zaštitite. Osiguranjem domaćinstva (osiguranje kuća, osiguranje stanova, osiguranje imovine) i stvari u njemu izbećićete finansijske izdatke u sledećim slučajevima:

  • osiguranje od požar, udar groma, eksplozija;
  • osiguranje od oluja, grad, pad letelice;
  • osiguranje od izlivanje vode iz instalacija;
  • osiguranje od provalnih krađa i razbojništva;
  • osiguranje od manifestacija i demonstracija;
  • osiguranje od loma stakla.

Premija osiguranja zavisi od izabranog nivoa osiguranog pokrića kojima želite da vvaša imovina bude osigurana, kao i od odabrane visine naknade iz osiguranja. Za stan u zgradi, izgrađenoj pre 30 godina, površine 60 m2 i građevinske vrednosti od oko 500 evra po m2 – premija osiguranja koje pokriva kako štetu na samom objektu, tako pokućstvo, domaćinstva, posledice provalne krađe, pa čak i odgovornost prema komšijama… iznosi svega 53,46 evra godišnje u dinarskoj protivvrednosti!

Ako još razmišljate o kupovini stambenog prostora, pogledajte naš izbor stambenih kredita.