• Nema predloga

Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC)

Beograd, 19.09.2022. – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji. Garancija je obezbeđena uz podršku Ministarstva finansija Republike Srbije i u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) koja promoviše jednake mogućnosti za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji.


Sporazumom će biti obezbeđena garancija za realizaciju kredita za obrtna sredstva i kapitalne investicije s ciljem doprinosa ekonomskoj stabilizaciji nakon pandemije, stimulisanja otvaranja novih radnih mesta i ekonomskog rasta, kao i ojačanja njihove otpornosti na buduće ekonomske promene.


„Novi sporazum o garanciji kreditnog portfolija potvrda je uspešne saradnje sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom započete 2021. godine u domenu podrške poljoprivredi. Posebno mi je zadovoljstvo što ćemo posredstvom novog dogovora, postignutog zahvaljujući Vašingtonskom sporazumu iz 2020. godine, biti prva banka koja će biti u prilici da proširi svoju podršku i na segment mikro, malih i srednjih preduzeća, ali i startapova i ujedno doprinese razvoju privredne aktivnosti u područjima u kojima posluju, dodatno podstakne konkurentnost u oblasti poljoprivrede i napredak manje razvijenih regiona naše zemlje.“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Chat