Prema Uredbi Vlade Republike Srbije o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Republike Srbije, u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 Banca Intesa će omogućiti prijem novčanih sredstava putem posebnih (jednokratnih) platnih računa svim fizičkim licima koja nemaju otvoren platni račun u našoj Banci, a izjasnila su se za prijem sredstava preko Banca Intesa. Fizička lica kojima je otvoren poseban račun za uplatu jednokratne pomoći, o tom računu i uplati se mogu informisati preko kontakt centar Ministarstva finansija – Uprave za trezor.
Napominjemo da Banka neće zaračunavati troškove za otvaranje ili održavanje posebnih namenskih računa, a novčana sredstva po uplati na račun, mogu biti podignuta u bilo kojoj našoj ekspozituri.

Svi naši klijenti koji imaju platni račun u Banca Intesa, a prijavili su se za jednokratnu pomoć, biće obavešteni po uplati sredstava na ugovoreni način (npr.SMS, imejl, pošta).
Takođe, informacija o uplatni novčanih sredstava klijentima je dostupna i putem Intesa Online i Intesa Mobi usluga elektronskog i mobilnog bankarstva.
Klijenti koji su se prijavili za jednokratnu pomoć unošenjem podataka iz nove lične karte, kojom je zamenjen lični dokument priložen prilikom otvaranja platnog računa u Banci, moći će neometano da podignu svoja novčana sredstva, s tim što je potrebno da prilikom prve naredne posete ekspozituri Banke ažuriraju svoje lične podatke.
Novčanim sredstvima klijenti mogu raspolagati na uobičajen način (npr. plaćanjem platnom karticom, podizanjem na bankomatu, prenosom putem elektronskog i mobilnog bankarstva i slično).

Naglašavamo da će se uplata jednokratne pomoći građanima od strane Republike Srbije vršiti prema dinamici Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije i to prvo primaocima penzija i korisnicima prava na socijalnu pomoć, a potom građanima koji su se prijavili za dobijanje ove pomoći.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa isplatom jednokratne pomoći, kao i podacima koji su bankama dostavljeni, molimo kontaktirajte kontakt centar Ministarstva finansija – Uprave za trezor na broj 0800 101 100.

Napomena: Iznos od 100 evra se isplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan stupanja na snagu Uredbe.


Stanovništvo