Ukoliko niste, u skladu sa Odlukom Narodne banke Srbije o privremenim merama za očuvanje finansijske stabilnosti, odbili ponudu o zastoju u otplati kreditnih obaveza (moratorijum), prikaz stanja vaših kreditnih obaveza prema banci biće naknadno ažuriran, a novi plan otplate kredita dostavljen po ukidanju vanrednog stanja. U slučaju da ste odbili ponudu o moratorijumu, prikaz kreditnih obaveza u aplikacijima elektronskog bankarstva je ažuran.
Poštovani,

U skladu sa Odlukom Narodne banke Srbije i u želji da i u ovim vanrednim okolnostima pomogne svojim klijentima, Banca Intesa Beograd omogućava fizičkim licima, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima i privrednim društvima zastoj u otplati svih kreditnih obaveza prema Banci u trajanju od 90 dana, odnosno sve do prestanka vanrednog stanja (moratorijum).

To podrazumeva da će doći do zastoja u otplati Vaših dospelih kreditnih obaveza prema Banci kao i onih koje dospevaju u toku trajanja moratorijuma, po osnovu bilo kog od postojećih kreditnih proizvoda koji nije u celosti dospeo, bez potrebe da podnosite bilo kakav zahtev. Moratorijum počinje da se primenjuje od 31.3.2020., osim ukoliko se Banci pre tog datuma obratite sa zahtevom za njegovu raniju primenu. Po isteku moratorijuma nastavljate da otplaćujete Vaše obaveze, a preostali period otplate kreditnog proizvoda se produžava za tri meseca.

Dodatno, Banka će automatski produžiti za šest meseci dozvoljeno prekoračenje po Vašem platnom računu ukoliko ono ističe u periodu trajanja moratorijuma.

Objavljivanjem na internet stranici Banke smatraće se da Vam je ova ponuda dostavljena.

Ukoliko želite da se na Vaše kreditne obaveze, sve ili pojedine, NE PRIMENI ovaj zastoj u otplati, neophodno je da u roku od 10 dana, a najkasnije do 30.3.2020. podnesete Zahtev unosom Vaših podataka u obrazac koji se nalazi na linku.

Takođe, želimo da Vas obavestimo da Banka u periodu zastoja u otplati neće obračunavati i naplaćivati zateznu kamatu, a da će redovna kamata koja će biti obračunata za vreme trajanja moratorijuma biti pripisana preostalom dugu, koji će se prema novom planu otplate otplaćivati do roka dospeća odloženog za 3 meseca. Radi lakšeg razumevanja, u nastavku možete pogledati reprezentativni primer za gotovinski i za stambeni kredit na koje je primenjena ova Odluka

Želimo vam dobro zdravlje i podsećamo vas da se pridržavate svih preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, budite odgovorni i zaštitite sebe i svoje najmilije.

Mi ćemo se truditi da vam i u narednom periodu budemo maksimalno dostupni za sve vaše potrebe i pitanja, a na ovom linku možete pogledati aktuelne informacije kao i radno vreme naših ekspozitura.
.

Stanovništvo