14/04/2015

Banca Intesa uvodi HCE tehnologiju na tržište Srbije

„Banca Intesa je na tržištu prepoznata kao lider ne samo u pogledu ključnih pokazatelja uspešnosti bankarskog poslovanja, već i na planu korišćenja savremenih tehnologija. Bili smo prva banka u Srbiji koja je pokrenula uslugu mobilnog bankarstva i implementirala beskontaktnu platnu tehnologiju, a sada ćemo našim klijentima omogućiti još jednostavnije i bezbednije plaćanje na bazi moderne HCE arhitekture potvrđujući našu pionirsku ulogu na tržištu i stratešku opredeljenost da ulaganjem u integrisanje najnaprednijih tehnoloških rešenja konstantno pomeramo granice inovativnosti“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Wave2Pay usluga trenutno je u pilot fazi, a do kraja godine će biti dostupna svim klijentima Banca Intesa koji koriste Visa Inspire platne kartice i pametne telefone sa operativnim sistemom Android minimalne verzije 4.4 (KitKat). Paralelno sa uvođenjem HCE tehnologije, Banka će omogućiti i upotrebu platnih stikera kako bi usluga beskontaktnog plaćanja bila na raspolaganju svim klijentima.

„Platne inovacije su jedan od naših glavnih zadataka, pomno pratimo i analiziramo novine i testiramo nove tehnologije, a ako se pokažu kao pogodne, realizujemo projekat i pokrenemo rešenje. U skladu sa tim, bili smo druga kartičarska kompanija u Evropi koje je sprovela HCE pilot projekat sa kompanijom Visa. Ponosni smo što sa Banca Intesa i kompanijom Visa pokrećemo HCE pilot u Srbiji, zahvaljujući kojem će Banca Intesa biti prva banka u regionu koja će ovu uslugu ponuditi svojim klijentima. Ovo je veoma uzbudljiv trenutak za nas, naše partnere i industriju“, rekao je Zdenek Houser, predsednik Upravnog Odbora Intesa Sanpaolo Card.

„Tehnologija beskontaktnog plaćanja razvijena je s namerom da stimuliše elektronska plaćanja na prodajnim mestima na kojima se uglavnom koristi gotovina, a gde su važna brzina i jednostavnost plaćanja. To su recimo supermarketi, benzinske stanice, restorani brze hrane, bioskopi, šoping centri. Iskustvo kompanije Visa sa beskontaktnim karticama pokazuje da kupci cene taj način plaćanja, i stoga nam je veoma drago što učestvujemo u razvoju beskontaktnog plaćanja u Srbiji, posebno kada sarađujemo sa partnerima iz Intesa banke i Intesa Sanpaolo Card”, rekao je Vladimir Đorđević, Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu.

Vesti

Arhiva vesti...