SMS OTP servis

PLAĆAJTE SIGURNO NA INTERNETU

Potvrdite transkaciju jednokratnom lozinkom i uživajte u prednostima on-line kupovine. Još jednostavnije.

Nastojeći da Vam ponudimo dodatnu sigurnost i komfor prilikom korišćenja naših usluga, ali i da obavljanje transakcija na Internetu učinimo još jednostavnijim i sigurnijim, primenjujemo najsavremenije tehnologije i najviše bezbedonosne standarde.

Od 20.4.2017. godine, prilikom plaćanja na internet prodajnim mestima na kojima je istaknuta oznaka Verified by Visa i MasterCard SecureCode, imaćete i mogućnost da uz novi metod zaštite, plaćanje na internetu potvrdite pomoću jednokratne lozinke koju ćete za svaku transakciju dobijati SMS-om na svoj broj mobilnog telefona.

Proces plaćanja na Internetu je jednostavan i siguran:

Nakon unosa podataka o kartici sa koje želite da bude izvršeno plaćanje, automatski se prikazuje dodatni ekran za izbor načina potvrde plaćanja. Odabirom jednog od ponuđenih polja, birate način na koji ćete izvršiti potvrdu:

1)Pomoću CAP čitača

2)Pomoću SMS OTP-a

Izborom opcije SMS OTP na broj mobilnog telefona koji ste verifikovali u Banci, automatski će biti prosleđena SMS poruka sa jednokratnom lozinkom. Važnost lozinke je 120 sekundi od momenta iniciranja poruke. Ukoliko lozinka nije uneta u predviđenom roku možete inicirati slanje nove, putem SMS poruke, pritiskom na odgovarajući taster.

U polje za unos podataka neophodno je da unesete lozinku dobijenu u jednokratnoj poruci. Ukoliko je uneta neispravna lozinka, na ekranu će se prikazati informacija da uneti podaci nisu tačni. U tom slučaju proverite da li ste ispravno uneli lozinku, a dodatno možete zahtevati i  slanje nove SMS poruke.

Ukoliko niste verifikovali, odnosno potvrdili Banci svoj broj mobilnog telefona, najljubaznije Vas pozivamo da dođete u ekspozituru Banca Intesa.

Jednokratna lozinka

  • Lozinku je moguće iskoristiti samo za jedno plaćanje u roku od 120 sekundi. Nije moguće istu lozinku koristiti za više različitih plaćanja.
  • Između zahteva za slanje dve uzastopne SMS poruke neophodno je da prođe 30 sekundi.
  • Ukoliko 3 puta unesete pogrešnu lozinku, plaćanje će vam biti onemogućeno narednih 60 minuta. Svaki sledeći pogrešan unos privremeno blokira plaćanje na novih 60 minuta. Ukoliko uzastopno unesete 9 puta pogrešnu lozinku, nalog će biti blokiran. U tom slučaju neophodno je da se javite Kontakt centru Banca Intesa na broj telefona 011/30-10-160.

Uživajte u prednostima on-line kupovine, od sada još sigurnije!